Antena Meniu Search
x

De ce plătim mai mult pentru curentul electric

Consiliul Concurenţei şi ANRE au declanşat o anchetă privind facturile la energie electrică după ce mai mulţi români au primit pentru acelaşi număr de kilowaţi, facturi aproape duble.

Vezi și

Consiliul Concurenţei şi ANRE au declanşat o anchetă privind facturile la energie electrică după ce mai mulţi români au primit pentru acelaşi număr de kilowaţi, facturi aproape duble.

Comparativ cu alte perioade geroase, unii românii au ajuns să plătească mai mult la factura de curent. Şi nu neapărat din cauza consumului, ci pentru că unii furnizori au speculat piaţa energiei electrice. O spun analiştii care dau vina pe ANRE.

-Dintr-un anumit punct de vedere, un comportament care din partea brokerilor şi a furnizorilor din piaţă, e normal, ei încearcă să câştige cât mai mult.    

ANRE  a refuzat să comenteze dar, alături de Consiliul Concurenţei, urmăreşte felul în care se stabilesc tarifele la energie, pentru a preîntâmpina fraudele.

Pe acelaşi subiect

-Ar fi posibil ca fluctuţii de genul celor care s-au înregistrat în luna ianuarie să afecteze şi consumatorii casnici. Deci repet, nu cred că e o problemă pe termen scurt, dar într-adevăr trebuie să fim pregătiţi pentru ca genul ăsta de probleme să nu se repete în perioada următoare.

-Sunt români care se plâng că facturi care până acum nu depăşeau 80 lei, pentru 150 de kw, acum au ajuns la 120 de lei. Cu 50 la sută mai mari. Şi asta pentru că unii furnizori de distribuţie au speculat piaţa şi au amplificat preţurile. Însă, românii nemulţumiţi pot face o reclamaţie pentru a îşi recupera banii.

-Şi în baza acelei reclamaţii adresate Asociaţiei Pentru Protecţia Consumatorului din România vom face demersurile legale.

-Şi ce pot obţine eu dacă fac această reclamaţie?

-Veţi primi acea diferenţă de bani care aţi plătit-o fără a fi justificată legal!

Dar lucururile nu se încheie cu returnarea banilor. Ancheta autorităţilor trebuie să facă lumină, iar jucătorii de energie din piaţă să fie traşi la răspundere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » De ce plătim mai mult pentru curentul electric