Antena Meniu Search
x

Arcul de Triumf, punctul de atracţie de De Ziua Naţională. Peste 300 de mijloace tehnice, dintre care aproximativ 50 de aeronave, au participat la paradă spectaculoasă din Capitală

În capitală a fost o paradă militară impresionantă de Ziua Naţională. După doi ani de pauză, anul acesta s-a defilat din nou pe sub Arcul de Triumf.

Vezi și

În capitală a fost o paradă militară impresionantă de Ziua Naţională. După doi ani de pauză, anul acesta s-a defilat din nou pe sub Arcul de Triumf.

Pe lângă cei trei mii de militari români, au luat parte la eveniment şi militari străini din state membre NATO, dar şi peste 300 de mijloace tehnice, dintre care aproximativ 50 de aeronave.

Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. În acest context, cei peste 3.000 de militari şi specialişti au defilat în cadrul Paradei militare în cinstea Zilei Naţionale, dar şi în memoria eroilor care au luptat în Marele Război pentru Reîntregire, act decisiv pentru împlinirea obiectivului Unirii de la 1 decembrie 1918.

1 Decembrie este simbolul unităţii naţionale, al reconcilierii şi slăvirii eroilor care au luptat pentru reîntregire. Astăzi, ca şi la 1918, Armata este un factor de stabilitate important, respectat în societate. Misiunea ei este aceeaşi: apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale, a unităţii şi democraţiei constituţionale ale României.

Dispozitivul de defilare a fost constituit din blocuri de paradă, organizate pe detaşamente, cu trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii. De asemenea, au participat la parada de 1 Decembrie Asociaţia Tradiţia Militară, membră a  Uniunii Europene a Asociaţiilor Istorico-Militare.

Aproximativ cinci mii de oameni au venit la Arcul de Triumf pentru a urmări parada.

Încă de la primele ore şi-au căutat cele mai bune locuri din care să urmărească spectacolul, iar aşteptarea a meritat. Peste trei mii de militari români şi străini au defilat pe sub Arcul de Triumf, iar vedete au fost avioanele F-16.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Arcul de Triumf, punctul de atracţie de De Ziua Naţională. Peste 300 de mijloace tehnice, dintre care aproximativ 50 de aeronave, au participat la paradă spectaculoasă din Capitală