Antena Meniu Search
x

DECIZIE DEFINITIVĂ în cazul medicului ortoped Gheorghe Burnei. Anunțul făcut de Curtea de Apel Bucuresti

Medicul ortoped Gheorghe Burnei rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins definitiv, marţi, cererea de ridicare a măsurii.

Medicul ortoped Gheorghe Burnei rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins definitiv, marţi, cererea de ridicare a măsurii.

Burnei a solicitat instanţei ridicarea controlului judiciar şi implicit a interdicţiilor de a reveni la vechiul loc de muncă de la Spitalul Marie Curie, dar şi la activitatea didactică, iar magistraţii au respins acestă solicitare.

Medicul, care este acuzat de mai multe fapte de luare de mită, a arătat, marţi, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că el nu a cerut nimănui nimic şi că părinţii i-au oferit bani din proprie iniţiativă, iar acum este oprit pe stradă de părinţi care-i cer să le opereze copiii. 

Avocatul acestuia a arătat în instanţă că medicul a încercat să îşi exercite profesia în clinici private, în condiţiile în care sute de foşti pacienţi ai săi sunt trecuţi pe liste de aşteptare de şapte luni.

"Sute de pacienţi de la Spitalul de Copii Marie Curie au rămas pe lista de aşteptare de 7 luni. În lumina deciziei recente a Curţii Constitutionale, nu mai putem vorbi de 22 de infracţiuni de luare de mită, ci doar de una. Medicul Burnei nu mai poate influenţa martorii, declaraţiile acestora sunt înregistrate video şi sunt depuse la dosar. Cerem modificarea condiţiilor controlului judiciar, în sensul de a i se permite exercitarea profesiei într-un spital de stat, în condiţiile în care acesta nu poate să îşi exercite nici profesia de profesor universitar. Numărul de medici ortopezi pediatrici din România este redus şi s-a diminuat mult ecoul social al faptelor iniţiale”, a susţinut avocata Eliza Ene Corbeanu.

În replică, procurorul de şedinţă a apreciat că se impune respingerea cererii, reîntoarcerea lui Burnei la Spitalul Marie Curie fiind o jignire pentru foştii săi colegi de spital. El a mai spus că medicul nu se poate întoarce în locul în care s-au comis faptele de luare de mită ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.  

În ultimul cuvânt, Gheorghe Burnei a spus că toată activitatea sa s-a desfăşurat în sprijinul copiilor care nu găseau în România rezolvare la problemele lor medicale. "După aceste operaţii, părinţii aveau o exuberanţă şi veneau...Nu am condiţionat actul medical. Părinţii au venit din proprie iniţiativă şi au lăsat acei bani acolo. Nu am cerut nimic de la nimeni. Nu am făcut rău nimănui. Toţi banii aia lăsaţi acolo nu i-am folosit eu. Nu am luat nimic acasă. Puteam să mă duc în sistemul privat sau în străinătate şi n-am făcut-o. Acum m-am trezit cu o avalanşă de procese. Am adus economii la Casa de Asigurări de Sănătate de milioane de euro. De 7 luni nu am ţinut cursuri pentru studenţi. Nu mai am activitate, nu pot să mă mai întreţin. N-am găsit un loc unde să-mi desfăşor activitatea. De trei săptămâni mi s-a dat voie să lucrez în spitale private, dar acolo nu sunt condiţii”, a arătat Burnei.

El a completat decalaratia şi a precizat că dacă avea spirit întreprinzător ar fi acumulat până acum milioane de euro şi că nu mai ştie ce să facă deoarece este asaltat, inclusiv pe stradă şi în parcuri, de părinţi care-i cer să le opereze copiii.

Săptămâna trecută, fiul profesorului Gheorghe Burnei, dr Cristian Burnei, a anunţat pe pagina sa de Facebook că, din 19 iulie, tatăl lui acordă consultaţii în Centrul Medical Gral, medicul având interdicţie să lucreze în unităţi sanitare publice după ce a fost acuzat de luare de mită. Gral Medical a dezminţit informaţiile legate de posibila colaborare cu medicul Gheorghe Burnei, neavând nici secţie de Ortopedie în care acesta ar putea să activeze. Aceasta, deşi iniţial fondatorul clinicii afirmase că există un acord de principiu referitor la colaborarea cu medicul Burnei.

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut în 10 decembrie 2016 de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » DECIZIE DEFINITIVĂ în cazul medicului ortoped Gheorghe Burnei. Anunțul făcut de Curtea de Apel Bucuresti