Antena Meniu Search
x

Declaraţia pe propria răspundere cerută de o grădiniţă din Gorj, în caz de cutremur. Documentul a fost retras

După cutremurele majore din Turcia şi valul de seisme înregistrat în România, apar efecte şi măsuri luate de la cel mai înalt nivel, până la firme şi instituţii. Conducerea unei grădiniţe din Târgu Jiu a cerut părinţilor să îşi asume riscul producerii unor evenimente seismice prin semnarea unei declaraţii pe propria răspundere, documentul fiind ulterior retras.

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 15:37

Grădiniţa cu Program Prelungit "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu
Grădiniţa cu Program Prelungit "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu - Facebook

Conform datelor comunicate, marţi, de Prefectura Gorj, o echipă a Inspectoratului Şcolar Judeţean s-a deplasat la Grădiniţa cu Program Prelungit "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu după ce în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia părinţilor copiilor înscrişi la această unitate li se cere să semneze o declaraţie pe propria răspundere prin care îşi asumă riscul producerii unor evenimente seismice.

Efectele cutremurelor din Gorj. O grădiniţă a cerut declaraţii semnate de părinţi

"Din discuţiile purtate cu membri ai CA (Consiliului de Administraţie - n.r.) şi cu directorul unităţii, a reieşit că, la data amintită (n.r. - luni), a fost trimis părinţilor, urmând a fi completată, o declaraţie pe propria răspundere prin care părinţilor/aparţinătorilor legali li se aducea la cunoştinţă riscul producerii unor evenimente seismice, aspect ce trebuia asumat prin semnătură de către aceştia. Actul fusese supus aprobării de către Consiliul de Administraţie al unităţii. Documentul a fost retras ulterior, iar în acest moment nu există un alt act similar, care să poată îngrădi accesul preşcolarilor şi antepreşcolarilor la educaţie. Facem precizarea că acest caz este unul singular, neexistând o altă unitate de învăţământ care să fi dat un document similar", a transmis Prefectura, potrivit Agerpres.

Prin semnarea acelui document, părinţii trebuiau să îşi asume faptul că nu au cu cine să îşi lase copiii acasă şi faptul că sunt conştienţi de riscurile la care sunt expuşi copiii în caz de cutremure, dată fiind situaţia seismologică actuală din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Declaraţia pe propria răspundere cerută de o grădiniţă din Gorj, în caz de cutremur. Documentul a fost retras