Antena Meniu Search
x

Video Şedinţă la Guvern, după cutremurele din Gorj: din cele 118 şcoli aflate în clasa I de risc seismic, 29 vor fi reabilitate de urgenţă

Cutremurele care au zguduit Oltenia i-au reunit pe aleşi în şedinţă la Palatul Victoria, acolo unde are loc în aceste momente prima întâlnire a comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic. Oficialii discută despre măsurile care ar trebui luate mai ales pentru consolidarea şcolilor încadrate în clasa de risc seismic I şi II.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 21.02.2023, 14:06

Vezi și

În urmă cu scurt timp s-a terminat prima şedinţă a comitetului interministerial. Tema principală a fost consoliderea unităţilor de învăţămânânt pentru că ştim foarte bine că sunt 118 şcoli care se încadrează în clasa I de risc seismic şi sunt un pericol pentru elevi. 29 dintre acestea vor fi consolidate de urgenţă, potrivit surselor guvernamentale.

Până vineri, moment în care acest comitet se va reuni, vor fi prezentate şi date cu privire la unităţile de învăţământ sau spaţiile unde aceşti copii vor fi relocaţi. Executivul a discutat şi despre instalaţii noi de depistarea a seismelor, precum şi despre achiziţionarea unor astfel de noi echipamente. În ceea ce priveşte cutremurele care au lovit judeţul Gorj, duminica trecută au fost trimişi doi experţi pentru a analiza toate clădirile afectate. Guernul ar putea aloca bani pentru reabilitarea acestor clădiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Şedinţă la Guvern, după cutremurele din Gorj: din cele 118 şcoli aflate în clasa I de risc seismic, 29 vor fi reabilitate de urgenţă