Antena Meniu Search
x

Video Efectele cutremurelor din Gorj. Românii s-au înghesuit să-şi asigure casele: peste 21.000 de poliţe doar în acest weekend

După tregedia din Turcia şi spaima românilor după cutremurele din Gorj sunt mişcări importante şi pe piaţa asigurărilor de locuinţe. Cererea de polițe a crescut considerabil, iar firmele de asigurări au înregistrat mai multe dosare de daună. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 21.02.2023, 14:13

Vezi și

Deși este vorba de date care încă se modifică de la o zi la alta, numărul dosarelor de daună care s-au deschis în ultimele zile, dar și numărul solicitărilor pentru polițe noi de asigurări a locuințelor împotriva dezastrelor naturale a crescut considerabil.

Peste 21.000 de oameni și-au făcut asigurări la casă în acest weekend

S-au deschis până la această dată aproape 200 de dosare de daună, cele mai multe din Județul Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj. Un dosar de pagubă a fost deschis chiar și din Capitală. Rezerva de daune pentru dosarele unde s-au făcut deja constatări a crescut la 1,1 milioane de lei.

În urma cutremurelor, au fost treziți și cei care au amânat să își încheie o poliță obligatorie de asigurări, astfel că numai peste weekend a crescut cu 21.000 numărul de locuințe asigurate. Potrivit legii, o poliță reînnoită intră în vigoare imediat, în timp ce în cazul unei polițe noi este vorba de o valabilitate care se produce la cinci zile după plată și emiterea acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Efectele cutremurelor din Gorj. Românii s-au înghesuit să-şi asigure casele: peste 21.000 de poliţe doar în acest weekend