Antena Meniu Search
x

Descinderi la 18 adrese din Bucureşti, în căutare de cărţi

Poliţiştilor le place cartea. Mai ales dacă e scumpă. Mai multe descinderi au avut loc astăzi la 18 adrese din Bucureşti şi 4 judeţe în căutare de cărţi.

Vezi și

Poliţiştilor le place cartea. Mai ales dacă e scumpă. Şi este. Mai multe descinderi au avut loc astăzi la 18 adrese din Bucureşti şi 4 judeţe în căutare de cărţi.

Una dintre adrese este cea a Bibliotecii Metropolitane din Capitală care ar fi achiziţionat în ultimii ani cărţi rare de 5 milioane şi jumătate de lei. Afacerea abuzivă se pare că a fost instrumentată de fostul director al Instituţiei, Florinel Rotaru.

Tocmai asta e, că nu vorbim despre nişte cărţi unicat. Doar preţul a fost unic. De exemplu, una dintre lucrări, tipărită în 1679 se cumpără de pe internet cu mai puţin de 3000 de lei. Biblioteca Metropolitană Bucureşti a dat pe ea 30 000 de lei, adică de 10 ori mai mult. Lista este lungă, mai este o carte pentru care sefii bibliotecii au plătit de 244 de ori mai mult.

Astfel, prejudiciul se ridică la 5 milioane şi jumătate de lei. Acheta este foarte amplă şi vizează o adevărată reţea prin care s-au putut face aceste achiziţii. Toate aceste persoane, 19 la număr, sunt cercetate, în frunte cu fostul director al Bibiotecii Metropilitane Florinel Rotaru, care încă lucrează în această instituţie, dar pe o funcţie mai mică acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Descinderi la 18 adrese din Bucureşti, în căutare de cărţi