Antena Meniu Search
x

Despăgubiri de 5.000 de euro pentru fiica lui Marcel Ţundrea

Cinci mii de euro. Cu atât au hotărât judecătorii că trebuie despăgubită fiica lui Marcel Ţundrea, bărbatul care a stat pe nedrept în închisoare timp de 12 ani. Femeia nu a primit însă nici 1% din cât a cerut

Vezi și

Cinci mii de euro. Cu atât au hotărât judecătorii că trebuie despăgubită fiica lui Marcel Ţundrea, bărbatul care a stat pe nedrept în închisoare timp de 12 ani. Femeia nu a primit însă nici 1% din cât a cerut

Voia câte un milion de euro pentru fiecare an de detenţie a tatălui. Cei care îi cunoşteau atât pe Marcel cât şi pe fiica lui, spun că şi aşa despăgubirea este mare pentru că fata nici măcar nu mergea să-l viziteze pe tatăl ei. Cu atât mai puţin să aibe grijă de el sau să fie afectată direct de trauma prin care îi trecea părintele. Sentinţa dată de judecători nu e una definitivă, poate fi atacată cu recurs. 

În comuna Pojogeni, vărul lui Marcel Ţundrea abia îşi stăpâneşte lacrimile. Sunt 8 ani de când Marcel nu mai e, dar suferinţa e la fel de puternică. Iar acum, vestea că judecătorii au aprobat despăgubirile pentru traumele suferite în urma condamnării pe nedrept a răscolit amintirile dureroase.

Timp de 12 ani, din spatele gratiilor, Marcel Ţundrea şi-a strigat nevinovăţia. În 2004 a ieşit pe porţile închisorii după ce un test ADN a demonstrat că nu el a fost autorul faptelor. Printre puţinii care au crezut orbeşte în nevinovăţia bărbatului şi l-au susţinut nu ar fi fost şi fata lui, spun apropiaţii. În schimb mama lui a visat tot timpul că adevărul va ieşi la iveală. Femeia nu a cerut nimic. Ar fi vrut doar ca băiatul ei să fie şi acum în viaţă. Fiica lui Marcel Ţundrea însă a pretins 12 milioane de euro daune, deşi rudele spun că nici măcar la înmormântarea lui nu a mers.

Conform sentinţei, fiica lui Marcel Ţundrea va fi despăgubită cu 5.000 de euro. Femeia nu a fost de găsit să comenteze decizia sau acuzaţiile rudelor. Marcel Ţundrea a fost acuzat de viol, urmat de omorul unei fete de 13 ani. A fost condamnat la 25 de ani de închisoare din care a ispăşit 12 ani. Până la urmă, un test adn i-a demonstrat nevinovăţia şi a fost eliberat. Trei ani mai târziu, Ţundrea a murit de TBC. Aceasta a fost considerată cea mai gravă eroare judiciară de după 1989.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Despăgubiri de 5.000 de euro pentru fiica lui Marcel Ţundrea