Antena Meniu Search
x

DESTINUL tragic al Familiei Imperiale a Rusiei: "17 iulie 1918 a fost una dintre cele mai brutale și mai nedemne pagini din istoria Europei secolului al XX-lea"

Acum 99 de ani, în ziua de 17 iulie 1918, la Ekaterinburg, Ţarul Nicolae al II-lea al Rusiei şi familia lui au fost asasinaţi de bolşevici. "A fost una dintre cele mai brutale și mai nedemne pagini din istoria zbuciumată a Europei secolului al XX-lea", se arată pe blogul familiei regale a României, care consemnează această pagină din istoria Rusiei.

Acum 99 de ani, în ziua de 17 iulie 1918, la Ekaterinburg, Ţarul Nicolae al II-lea al Rusiei şi familia lui au fost asasinaţi de bolşevici. "A fost una dintre cele mai brutale și mai nedemne pagini din istoria zbuciumată a Europei secolului al XX-lea", se arată pe blogul familiei regale a României, care consemnează această pagină din istoria Rusiei.

La scurt timp după izbucnirea Revoluție din februarie 1917, Nicolae al II-lea al Rusiei a fost silit să abdice, iar din 15 martie 1917 Rusia nu a mai avut țar. Împreună cu familia a fost apoi plasat sub arest la domiciliu la Țarskoe Selo. Inițial, familia imperială a fost tratată bine, dar după venirea bolșevicilor situația s-a înrăutățit. Au fost puși cu toți sub pază strictă și li s-au dat rații mici de mâncare. De multe ori, Nicolae a fost amenințat ca va fi adus in fața justiției.

În aprilie și mai 1918, familia imperială a Romanovilor a fost mutată la Ekaterinburg, în casa Ipatiev. Situația s-a agravat brusc pe 16 iulie, când fortele Legiunii Cehoslovace au ajuns lângă oraș fără să știe că tarul Nicolae al II-lea e acolo. Speriați, bolsevicii au crezut că acestia au venit sa-i salveze și s-au decis să pună în aplicare ordinul venit de la Lenin, respectiv executarea familiei regale.

Pe acelaşi subiect

Imediat dupa miezul noptii, întreaga familie imperială - țarul Nicolae al II-lea, țarina Alexandra, marele duce Alexei și marile ducese Olga, Maria, Anastasia si Tatiana - a fost dusă la subsolul Casei Ipatiev. Bolșevicii au deschis focul asupra familiei imperiale și nu s-au oprit decât după ce victimele au căzut.

80 de ani mai târziu, la 17 iulie 1998, Țarul Nicolae al II-lea, Țarina Alexandra și copiii lor au fost îngropați la Catedrala Petru și Pavel din Sankt Peterburg. La ceremonie, președintele rus Boris Elțîn a spus: "Dragi concetățeni, este o zi istorică pentru Rusia. Optzeci de ani au trecut de la uciderea ultimului împărat rus și a familiei sale. Am păstrat mult timp tăcere despre această crimă monstruoasă. Noi trebuie să spunem adevărul: Masacrul de la Ekaterinburg a devenit una dintre cele mai rușinoase episoade din istoria noastră. Îngropând rămășițele victimelor nevinovate, dorim să ne ispășim de păcatele strămoșilor noștri. Aceia care au comis această crimă sunt la fel de vinovați ca și cei care au aprobat-o pentru zeci de ani. Suntem cu toții vinovați. Este imposibil să ne mințim pe noi înșine, justificând o cruzime fără sens pe motive politice. Să ne amintim acele victime nevinovate care au căzut pradă urii și violenței. Fie ca ei să se odihnească în pace!", se arată pe blogul Familiei Regale a României.

Ţarul şi familia sa au fost canonizaţi de Biserica Ortodoxă Rusă în august 2000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » DESTINUL tragic al Familiei Imperiale a Rusiei: "17 iulie 1918 a fost una dintre cele mai brutale și mai nedemne pagini din istoria Europei secolului al XX-lea"