Antena Meniu Search
x

DETALII ŞOCANTE despre accidentul feroviar de la Petroşani: Gestul DISPERAT al mecanicilor când au descoperit că AU RĂMAS FĂRĂ FRÂNE

Noi informaţii apar despre tragedia care s-a petrecut, sâmbătă, când un tren de marfă a deraiat, în apropiere de Petroşani, judeţul Hunedoara.

Noi informaţii apar despre tragedia care s-a petrecut, sâmbătă, când un tren de marfă a deraiat, în apropiere de Petroşani, judeţul Hunedoara.

Cei doi mecanici au descoperit că au rămas fără frâne şi atunci au cerut cale liberă prin staţie.

Reprezentanţii transportatorului feroviar au fost prezenţi sâmbătă la locul accidentului, urmând să fie audiaţi în cadrul anchetei, la fel ca şi dispecerii care au ţinut legătura cu mecanicii locomotivei, potrivit poliţiştilor hunedoreni.

Citeşte şi DEZASTRU pe calea ferată! PRIMELE IMAGINI cu trenul deraiat lângă Petroşani. Şase vagoane şi locomotiva au căzut într-o râpă

Pe acelaşi subiect

"Trenul de marfă ar fi rămas fără frâne. Când au descoperit acest lucru, mecanicii de locomotivă le-au cerut colegilor din staţia Subcetate cale liberă, să nu mai fie nicio altă garnitură în zonă. Probabil, au crezut că se vor opri undeva şi au încercat să atenueze efectele dezastrului", au afirmat sursele pentru News.ro.

Acestea spun totodată că abia la finalizarea anchetei vor fi făcute publice cauzele accidentului.

"Încă nu se ştie exact ce s-a întâmplat. Cu siguranţă, toate trenurile trebuie verificate înainte de a pleca pe traseu. Există şi un grafic care le spune mecanicilor cu ce viteză să circule pe fiecare porţiune de drum pe care o parcurg", adaugă sursele.

Accidentul feroviar de lângă Petroşani, în urma căruia cei doi mecanici de locomotivă au murit, s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului de marfă, care a deraiat între staţiile Baniţa şi Merişor.

O comisie mixtă Procuratură/Agenţia de Investigare Feroviară (AGIFER) anchetează accidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » DETALII ŞOCANTE despre accidentul feroviar de la Petroşani: Gestul DISPERAT al mecanicilor când au descoperit că AU RĂMAS FĂRĂ FRÂNE