Antena Meniu Search
x

TRAGEDIE feroviară lângă Petroşani! Cine este operatorul privat căruia îi aparţinea TRENUL DERAIAT

Un tren de marfă, compus din 16 vagoane, care aparținea unui operator privat de marfă, s-a răsturnat, sâmbătă, între staţiile Baniţa şi Merişor, pe secţia de circulaţie Petroşani - Simeria, Regionala Timişoara, iar cei doi mecanici au murit.

Un tren de marfă, compus din 16 vagoane, care aparținea unui operator privat de marfă, s-a răsturnat, sâmbătă, între staţiile Baniţa şi Merişor, pe secţia de circulaţie Petroşani - Simeria, Regionala Timişoara, iar cei doi mecanici au murit. 

Trenul aparține unui operator privat de marfă, Unicom Tranzit, și asigura un transport de reziduuri metalice pe relația Slatina-Curtici.

Compania Unicom Tranzit este un operator feroviar privat și expeditor de marfă care activează în România din anul 1994. Societatea face parte din grupul de companii Unicom Group.

Compania oferă servicii de transport marfă şi deţine un parc de vagoane pentru o gamă largă de mărfuri, de la produse petroliere și cărbune, până la cereale și mărfă containerizată. De asemenea, are în parc locomotive electrice și diesel.

Pe acelaşi subiect

Anchetă deschidă de AGIFER

Agenţia de Investigare Feroviară (AGIFER) va realiza o anchetă privind accidentul de sâmbătă pentru a stabili motivele deraierii trenului privat de marfă, care transporta reziduuri metalice, în urma căruia cei doi mecanici au murit, a declarat sâmbătă pentru News.ro purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, precizând că vagoanele căzute în râpă vor fi ridicate cu două macarale.

"Fiind vorba de un accident feroviar cu pierderi de vieţi omeneşti, doar AFER va investiga acest caz. S-a format deja o comisie de anchetă care s-a deplasat la faţa locului", a declarat sâmbătă pentru News.ro oficialul CFR SA.

În prezent, circulaţia trenurilor în zonă este blocată.

"Pentru trenurile locale, se realizează transbordare auto, cu microbuze şi autobuze, între staţiile Petroşani şi Pui (şi retur) pentru trenurile locale, călătorii fiind preluaţi din aceste staţii de alte trenuri care circulă pe aceleaşi rute", spune Brânzan.

De asemenea, pentru trenurile de lung parcurs (IR) care circulă spre Arad, traficul este redirecţionat pe relaţia Filiaşi - Orşova - Timişoara - Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroşani, cu transbordare auto Petroşani - Pui, călătorii fiind apoi preluaţi de alte trenuri care au traseu comun.

Reprezentantul CFR afirmă totodată că două trenuri macarale vor ridica vagoanele răsurnate în râpă şi le vor repune pe şine pe cele deraiate.

"Un tren macara s-a deplasat deja la faţa locului, urmează şi al doilea. Acestea vor ridica vagoanele răsturnate şi pe acelea deraiate. Până nu se eliberează şinele nu putem spune cât de afectată este calea ferată în zonă", adaugă Brânzan.

Un tren de marfă format din 16 vagoane, aparţinând unui operator privat, a deraiat, sâmbătă după-amiază, între staţiile Baniţa şi Merişor, pe secţia de circulaţie Petroşani - Simeria, Regionala Timişoara, iar cei doi mecanici au murit. Accidentul s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului de marfă. Şase din cele 14 vagoane deraiate au căzut într-o râpă de zece metri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » TRAGEDIE feroviară lângă Petroşani! Cine este operatorul privat căruia îi aparţinea TRENUL DERAIAT