Antena Meniu Search
x

Video Dieta care ar putea preveni demența. Ce alimente ar trebui să consumăm pentru a reduce riscul de a dezvolta boala

Cercetătorii britanici sunt convinşi că demenţa poate fi prevenită de ceea ce punem în farfurie. Un grup de oameni de ştiinţă din Regat a ajuns la concluzia că riscul de a dezvolta demenţă poate fi redus cu alimentaţia potrivită.

de Redactia Observator

la 14.03.2023, 14:30

Vezi și

Mai exact, o dietă mediteraneană bazată pe nuci, fructe de mare, cereale integrale şi legume ar fi secretul pentru a reduce cu aproape un sfert riscul de a dezvolta această boală.

Dieta care ar putea să ajute creierul

Cercetătorii spun că o astfel de dietă are efect protector asupra creierului, indiferent de riscul genetic pe care-l are pacientul. Primele rapoarte au fost publicate în revista BMC Medicine şi se bazează pe datele culese de la peste 60.000 de persoane.

La nivel mondial, aproximativ 55 de milioane de persoane suferă de demență. Recent, şi actorul Bruce Willis a fost diagnosticat cu această afecţiune. Iar actorul Chris Hemsworth, ai cărui părinţi suferă amândoi de Alzheimer, a declarat că va fi mai atent, în următorii ani, la stilul său de viaţă pentru a întârzia apariţia bolii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Dieta care ar putea preveni demența. Ce alimente ar trebui să consumăm pentru a reduce riscul de a dezvolta boala