Antena Meniu Search
x

Peste 50 de curse au avut întârzieri pe aeroportul Otopeni, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Peste 50 de avioane au avut întârzieri între jumătate de oră şi o oră pe aeroportul Otopeni. Mii de pasageri au stat în aeroport mai mult ca de obicei.

Vezi și

Peste 50 de avioane au avut întârzieri între jumătate de oră şi o oră pe aeroportul Otopeni. Mii de pasageri au stat în aeroport mai mult ca de obicei. Traficul aerian s-a desfăşurat în condiţii de iarnă. S-a aşteptat mai mult pentru că şi degivrarea avioanelor e mai complicată pe o astfel de vreme.

Pe aeroportul Otopeni a fost o zi grea. Pe platformă, pe căile de rulare şi pe piste a fost ca un furnicar. A nins şi a viscolit neincetat. Utilaje de deszăpezire au acţionat în formaţie pentru a face faţă. 

Gândiţi-vă că un avion care are pasageri la bord poate aştepta pe platforma aeroportului şi o oră pentru degivrare, în funcţie de fluxul din acel moment. Abia apoi începe procesul de dezgheţare al aeronavei, care în funcţie de condiţiile meteo poate dura între 30 de minute şi o oră. Abia apoi avionul poate decola în siguranţă deplină.

Degivrerea se face cu o soluţie specială, pulverizată pe avion. Costurile sunt între 400 şi o mie de euro pentru fiecare avion. Fiecare aeronavă este atent inspectată. Dacă gheaţa nu este curăţată, cursa este în pericol. 

Pe acelaşi subiect

Degivararea înseamnă îndepărarea gheţei şi a zăpezii de pe suprafeţele de manevră ale avionului şi se face cu pasagerii la bord pentru ca să aibă un interval de timp cât mai scurt între momentul degivrării şi al decolării. Pentru că acea substanţă să îşi păstreze calităţile şi să nu se depună strat de zăpadă sau de gheaţă şi să pericliteze siguranţa zborului.

S-au acumulat şi întârzieri. Mii de pasageri au stat mai mult în aeroport. În jur de 50 avioane spre Roma, Frankfurt, Paris sau Londra au decolat mai târziu cu cel puţin jumătate de oră. Unde a fost vorba şi despre defecţiuni, pasagerii au aşteptat chiar şi cu două ore în plus. 

Pasagerii care au bilete de avion în zilele următoare sunt sfătuiţi să se intereseze de situaţia zborului de la companiile aeriene sau la aeroporturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Peste 50 de curse au avut întârzieri pe aeroportul Otopeni, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile