Antena Meniu Search
x

Directorul spitalului din Vâlcea, care își amenința angajata spunându-i că o calcă în picioare și ”îi dă fiica la albanezi”, suspendat la cerere

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Drăgoeşti, Vâlcea, a fost suspendat la cerere după ce în presă au apărut înregistrări în care acesta este auzit cum amenință o angajată: „Marş acasă, scroafa dracului ce eşti! Vrei să-ţi dau două după cap? Dacă îţi dau una în ochelari, îţi zboară faţa"

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.05.2021, 22:35

Edward Stanca a fost suspendat la cerere de la conducerea Spitalului de Psihiatrie din Drăgoeşti
Edward Stanca a fost suspendat la cerere de la conducerea Spitalului de Psihiatrie din Drăgoeşti - Ziarul de Vâlcea

Directorul Spitalului de Psihiatrie Drăgoeşti, Edward Stanca, a depus o cerere prin care solicită să fie suspendat din funcţie după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care se aude cum ameninţă o angajată, iar Consiliul Judeţean Vâlcea, care are în administrare unitatea sanitară, a aprobat solicitarea.

În înregistrarea postată pe internet se aude cum directorul îi spune femeii: "Marş acasă, vrei sa-ti dau două după cap? Dacă îţi dau una în ochelari, îţi zboară faţa. Handicapato! Bagă-ţi minţile în cap, că te joc în picioare! (...) Pe fie-ta o dau la albanezi, să ţi-o f…”.

Reacția Consliului Județean Vâlcea, în subordonarea căruia este spitalul

În urma publicării înregistrării, directorul unităţii sanitare a cerut să fie suspendat, temporar, din funcţie.

Pe acelaşi subiect

"Urmare a evenimentelor recente relatate în presă, precum şi a solicitării domnului Edward Stanca, cererea de suspendare a acestuia din funcţia de director, pe perioada anchetei, a fost acceptată. Până la finalizarea anchetei pe care CJ Vâlcea o desfăşoară la Spitalul de Psihiatrie din Drăgoeşti, pentru asigurarea conducerii operative a spitalului, urmează a fi luate măsurile legale care se impun”, a transmis Consiliul Judeţean Vâlcea, scrie news.ro.

"Întreaga activitate va fi verificată, inclusiv aspectele sesizate ieri. În această situaţie, organele competente sunt organele de poliţie unde persoanele lezate pot să depună plângere. Noi avem, la acest moment, o anchetă în curs, care va stabili eventuale nereguli administrative sau/şi manageriale”, a declarat, la rândul său, administratorul public al judeţului Vâlcea, Adrian Mihăilă, care are în responsabilitate unităţile sanitare din subordinea Consiliului Judeţean. 

Conflictul între Edward Stanca și angajata sa ar fi avut loc în august 2020

Conform IPJ Vâlcea, există date conform cărora conflictul dintre managerul de spital şi subalterna sa ar fi avut loc în luna august a anului trecut, iar înregistrarea publicată în mass-media a fost făcută în acea perioadă.

"La nivelul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, există în lucru un dosar penal înregistrat la data de 11 septembrie 2020 în care se fac cercetări pentru purtare abuzivă, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dată o soluţie legală”, a informat Poliţia Judeţeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Directorul spitalului din Vâlcea, care își amenința angajata spunându-i că o calcă în picioare și ”îi dă fiica la albanezi”, suspendat la cerere