Antena Meniu Search
x

Disperare la Dăbuleni! Zeci de tone de pepeni au ajuns să putrezească la soare

la soare. Super-producţia de pepeni de anul acesta scoate la iveală o realitate cruntă. Producătorii români nu pot face faţă grecilor sau spaniolilor. Pentru că nu ştiu să se organizeze în asociaţii, nici statul nu-i ajută, iar preţurile au ajuns de nimic, spun ţăranii. 

Vezi și

E disperare pe câmpurile de la Dăbuleni. Zeci de tone de lubeniţă au ajuns să putrezească la soare. Super-producţia de pepeni de anul acesta scoate la iveală o realitate cruntă. Producătorii români nu pot face faţă grecilor sau spaniolilor. Pentru că nu ştiu să se organizeze în asociaţii, nici statul nu-i ajută, iar preţurile au ajuns de nimic, spun ţăranii. 

Mircea Martin e supărat foc. Toată investiţia lui a putrezit la soare. În Dăbuleni, peste trei sferturi din familii trăiesc din culturile de pepeni. Iar lubeniţa verde a ajuns să se vândă pe nimic. Preţul a scăzut la 20 de bani pe kilogram, la producator. Aşa că mulţi aşteaptă pe marginea drumului să apară clienţii sau ...samsarii. 

Producătorii se plâng că nici statul nu-i susţine. Cei care nu au acces la hipermarketuri speră la un câştig ...în pieţele de la oraş. Astăzi, un kilogram de pepene galben s-a vândut în medie cu 3 lei în Bucureşti, iar pepenele verde, cu doar 1 leu.  

Datele Eurostat arată că anul trecut România a importat pepene verde de 7,3 mil de euro, in special din Grecia, Olanda, Germania şi Turcia, grecii acoperind 40% din valoarea totală a importurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Disperare la Dăbuleni! Zeci de tone de pepeni au ajuns să putrezească la soare