Antena Meniu Search
x

Distracţia e încă pe val, la mare! Peste 4.000 de poliţişti de frontieră sunt mobilizaţi zilnic, pentru supraveghere!

Peste 4.000 de polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, la sfârșitul sezonului estival, activități de supraveghere și control la frontiera de stat, informează IGPF, citat de Agerpres

Peste 4.000 de polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, la sfârșitul sezonului estival, activități de supraveghere și control la frontiera de stat, informează IGPF, citat de Agerpres

"Având în vedere că este sfârșit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creștere a valorilor de trafic pe sensul de ieșire din țară, sens în care Poliția de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ și fluent în toate punctele de trecere. (...) A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii țări, peste 4.000 de polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat", se arată într-un comunicat transmis, marți, AGERPRES.

Conform sursei citate, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora, iar în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ținând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează granița.

Concomitent, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum.

Pe acelaşi subiect

Potrivit datelor furnizate de IGPF, în perioada iunie — august, au trecut frontiera aproximativ 19 milioane de persoane, dintre care aproximativ 15 milioane cetățeni UE și 4 milioane cetățeni non UE, și peste 4 milioane mijloace de transport.

În ceea ce privește punctele de frontieră, în această perioadă, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 5.000.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 1.600.000 persoane și P.T.F. Borș, unde polițiștii de frontieră au verificat peste 1.400.000 persoane.

Totodată, la granița cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albița (870.000 persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu (1.500.000 persoane) și Vama Veche (800.000 persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin P.T.F. Porțile de Fier I (400.000 persoane).

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Totodată, IGPF îi sfătuiește pe părinții care călătoresc însoțiți de copii să consulte, înainte de plecare, care sunt condițiile privind călătoria minorilor în străinătate.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Distracţia e încă pe val, la mare! Peste 4.000 de poliţişti de frontieră sunt mobilizaţi zilnic, pentru supraveghere!