Antena Meniu Search
x

Doi adolescenti autisti din Brasov ne predau o lectie de viata!

O lectie de viata impresionanta ne predau doi adolescenti care sufera de autism, din Brasov. Unul dintre ei poate vorbi 16 limbi diferite, in timp ce al doilea este cel mai bun elev al clasei

Vezi și

Sunt nascuti sub stigmatul autismului, o boala care le incetineste reactiile si capacitatea de relationare. Vorbesc si se misca mai greu. Bariere care trebuie demolate, si-a spus mama baietilor. "Mie nu imi place sa accept ceva daca nu incerc, daca nu incerc sa vad daca nu se poate rezolva acea problema", povesteste Gabriela Plopean.

Incapatanata si perseverenta, femeia a reusit sa faca din cei doi copii elevi eminenti. Si nu oriunde, ci printre de elevii fara probleme. "A dat examenele la fel ca oricine, singura diferenta a fost ca a avut voie sa fie insotit in sala".

Radu e artistul si se pregateste de Liceul de Arhitectura. Hopul numit Teste Nationale l-a trecut deja. Mai are un singur examen de trecut, la desen. Dureaza, insa, doua zile, asa ca pregatirea e foarte importanta.

Fratele sau, Robert, e poliglotul. Stie 16 limbi, chiar daca pe unele le-a mai uitat intre timp. Adolescentul trece acum in clasa a X-a, iar chimia si biologia il fascineaza.

Pusi la colt sau aratati cu degetul de multe ori, acesti tineri sunt dovada ca autismul poate fi invins. Nu pentru totdeauna, dar suficient cat viata sa devina mai frumoasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri sociale » Doi adolescenti autisti din Brasov ne predau o lectie de viata!