Antena Meniu Search
x

Video Doru Octavian Dumitru, despre viitorul comediei româneşti: "Nu s-a schimbat nimic, doar că nu s-a mai învăţat nimic"

Doru Octavian Dumitru, actorul care făcea stand-up comedy dinainte să ştim că se numeşte astfel, a revenit la Observator, cu optimismu-i caracteristic. One Man Show-ul care îmbie, prin spectacolele sale, la destindere și terapie prin râs, liderul festivalurilor de comedie, se pregăteşte de un nou turneu. 

de Redactia Observator

la 02.06.2021, 14:48

Vezi și

"Eu cred în comedie şi cred că râsul este cel care trebuie promovat mereu, pentru cã râsul e cel care ne ţine pe toţi în echilibru!" 

Râsul este cel care ne ţine în echilibru, crede cu tărie Doru Octavian Dumitru, omul care de mai bine de 30 de ani ne molipseşte pe toţi doar cu energie bună. Se gândeşte însă cu un strop de dezamăgire la industria divertismentului din prezent. 

"Nu s-a schimbat nimic, doar că nu s-a mai învăţat nimic. Oamenii sunt la fel. La fel mănâncă, la fel umblă, la fel râd. Mă rog, sunt şi cei care râd după cap. Trebuie educaţia continuată. Înainte era educaţia spectacolului, după părere mea poţi face o diferenţă între un care a trecut prin şcoală, a făcut 12 clase şi un copil care a făcut clasa zero. E zero faţă de cel cu 12 clase. Noi suntem la clasa zero, ne place să mergem înapoi, suntem disperaţi. E foarte greu să spui că s-au schimbat glumele. S-au schimbat oamenii care spun aceleaşi glume, dar spun că s-au schimbat glumele. Comedia e comedie"  spune marele artist.

Doru Octavian Dumitru, originar din Galați, s-a născut la data de 11 iunie 1956. În ciuda faptului că absolvit Facultatea de Instalații, acesta a lăsat ingineria pentru comedie, numele maestrului atingând apogeul în anii 1990.

Format în cadrul festivalurilor studențești (viaţa ca artist și-a început-o la Galaţi, la Teatrul de Revistă "Nae Leonard", în 1986), comicul român a fost liderul nenumăratelor festivaluri de umor. Iar pentru a deveni un comediant fără cusur, acesta a luat drumul Statelor Unite ale Americii, acolo unde, după cum însuși a afirmat, a învățat de la cei mai buni precum: Billy Crystal sau Whoopie Goldberg.

Urmăriţi interviul integral în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Doru Octavian Dumitru, despre viitorul comediei româneşti: "Nu s-a schimbat nimic, doar că nu s-a mai învăţat nimic"