Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dosarul Elodia e greu şi pe noul Cod Penal

31 de ani de închisoare sau numai 3. Este controversa care a apărut o dată cu Noul Cod Penal, în cazul lui Cristian Cioacă, cercetat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

de Redactia Observator

la 05.02.2014 , 20:04

Avocatul acuzării susţine că fostul poliţist ar putea primi un spor de pedeapsă şi ar putea sta în puşcărie, mai bine de trei decenii. Susţinătorii drepturilor omului cred că fostul poliţist ar putea face doar trei ani de puşcărie, dacă şi-ar recunoaşte faptele.

Mai multe voci, mai multe păreri, un singur cod penal. Şi un caz celebru, cel al dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu. Cioacă a primit în primă instanţă 22 de ani de închisoare. Avocata acuzării este sigură că pedeapsa lui Cioacă va creşte, potrivit noii legi.

Avocata lui Cristian Cioacă spune că noul cod nici nu-i va creşte, nici nu-i va scădea pedeapsa lui Cristian Cioacă. Pentru că va pleda pentru achitare.

Vezi și

"Nu i-am aprins lumânări! Cum să-i aprind lumânări? Pentru că aştept să se întoarcă", spune Cioacă.

În schimb, codul de procedură penală i-ar permite fostului poliţist să ceară refacerea expertizelor.

Reprezentanţii Societăţii Române pentru Drepturile Omului, care monitorizează procesul spun că fostul poliţist ar avea de câştigat dacă şi-ar recunoaşte faptele. Ar fi judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte, care se pedepsesc de la 1 februarie cu până la 12 ani de puşcărie. Din pedeapsă s-ar putea scădea o treime, dacă se ia în calcul infidelitatea Elodiei, care ar crea în termeni juridici, circumstanţa provocării.

Următorul termen al procesului lui Cristian Cioacă va avea loc marţea viitoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Dosarul Elodia e greu şi pe noul Cod Penal