Antena Meniu Search
x

Dosarul Revoluţiei. Soţii Ceauşescu au fost ţintele a trei tentative de asasinat

Apar dezvăluiri şocante despre Revoluţia din 1989! Pentru prima oară, procurorii militari recunosc că psihoza teroriştilor a fost creată prin dezinformări.

Vezi și

Apar dezvăluiri şocante despre Revoluţia din 1989! Pentru prima oară, procurorii militari recunosc că psihoza teroriştilor a fost creată prin dezinformări. O spun răspicat chiar cei care anchetează acum infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Revoluţiei. Tot astăzi, aflăm în premieră şi că soţii Ceauşescu au fost ţintele a trei tentative de asasinat.

Acesta este momentul care a declanşat începerea demonstraţiilor din Bucureşti, în decembrie 1989, susţin procurorii militari. Marian Lazăr, procuror Parchetul Militar: "A fost identificată sursa sunetului cu efect de panică emis la 21 decembrie 89, în timpul discursului lui Ceauşescu."

Parchetul Militar a publicat astăzi primele concluzii în dosarul Revoluţiei, redeschis anul trecut. Anchetatorii admit pentru prima dată că principala cauză a deceselor din timpul Revoluţiei, peste 1,100 la număr, a fost diversiunea militară. 

Sunt informaţii noi şi despre împrejurările în care au murit soţii Ceauşescu. 

Dosarul Revoluţiei a fost clasat, iniţial, în 2015. După ce România a fost condamnată la CEDO de mai multe ori, dosarul a fost redeschis, iar procurorii cercetează, deocamdată in rem, o serie de infracţiuni contra umanităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Dosarul Revoluţiei. Soţii Ceauşescu au fost ţintele a trei tentative de asasinat