Video

Dragoş Anastasiu, soluţii pentru salvarea industriei HoReCa: ''Trebuie să fim responsabili, dar în acelaşi timp curajoşi''

De Redactia Observator.
Publicat: 03.04.2021, 14:36.
Actualizat: 03.04.2021, 14:36

De mai bine de un an, statul face exerciţii de "drepţi-culcat" cu industria HoReCa - şi nu numai, desigur. Ba se închid, ba se deschid localurile, ba au voie să funcţioneze la interior, ba nu au.

Restaurantele hotelurilor îşi pot servi doar clienţii care au şi cazare. Nu se mai organizează evenimente cu mulţi oameni, iar la o masă nu putem sta mai mult de 4. Cât despre seri târzii petrecute în oraş, nici vorbă. Între timp, autorităţile promit susţinere pe care nu o oferă. Reprezentanţii industriei vin cu propuneri.

Dragoş Anastasiu, preşedintele Coaliției pentru Dezvoltarea României: Este clar că există un pericol pentru sănătatea publică, au mai existat şi alte dăţi, vor mai exista şi de acum înainte. Este clar că sistemul medical are nişte limite şi este clar că luam în serios ceea ce se întâmplă. Avem o înţelegere pentru cei din zona medicală. Problema este ce faci atunci când vii ca stat şi restricţionezi. Atunci trebuie să vii cu compensaţii. În România am avut parte de compensaţii târzii, şovăielnice, mai repede pentru hârtie şi nu pentru conturile companiilor. Scade încrederea antreprenorilor în statul român. Sunt promisiuni făcute, unele neonorate. Dacă există restricţii, trebuie compensaţii.

Citește și:

Ce soluţii pot fi luate în calcul

Printre variantele ce ar putea fi luate în calcul pentru redeschiderea HoReCa este inclusă şi ideea testării oamenilor.

Dragoş Anastasiu, preşedintele Coaliției pentru Dezvoltarea României: În alte părţi s-au făcut deja evenimente test. Inclusiv cu 5.000 de oameni. În Olanda sunt primele măsuri de genul acesta şi care spun: cei care sunt vaccinaţi, au anticorpi şi sunt testaţi ieri, astăzi pot să participe la viaţa socială. Ieri am avut o primă întâlnire cu domnii miniştri şi am transmis acest mesaj. Pot să vă spun că este luat în seamă. Trebuie să fim responsabili, dar în acelaşi timp curajoşi şi predictibili.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.