Video Dragostea românilor durează, în medie, nouă ani, relațiile fiind mai scurte decât ale celorlalţi europeni
A trecut Dragobetele, astăzi este 1 Martie, în doar o săptămână vine şi Ziua Femeii, deci o mulţime de ocazii în care ne putem demonstra iubirea faţă de jumătatea noastră. Un studiu al Şcolii pentru Cuplu - căci da există așa ceva la Cluj-Napoca - arată că relaţiile românilor sunt mai scurte decât ale celorlalţi europeni.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
O relație de iubire la români durează, în medie, 8,9 ani în cazul femeilor și 9,5 ani, în cazul bărbaţilor, și se sfârșește, de regulă, cu un divorț. Acestea sunt rezultatele primului studiu realizat în țară noastră de Școală pentru Cuplu din Cluj-Napoca, studiu din care reiese că relațiile românilor se încheie mai repede decât cele ale altor popoare.
Deși simt că traversează o criză în relație, 86% dintre români nu apelează la terapie de cuplu, iar dintre cei 14% care au accesat serviciile unui psihoterapeut, cei mai mulți au făcut-o după 2-3 ani de conflicte în cuplu.
Același studiu, dar și practica în domeniu arată că, fără ajutor de specialitate, 80% dintre cuplurile care trec printr-o perioadă de 3-4 ani de certuri și tensiuni inerente se despart. 64% dintre participanții la studiul Școlii pentru Cuplu nu au apelat niciodată la terapie de cuplu, iar un procent semnificativ, de 22,2%, a luat în calcul posibilitatea accesării serviciilor de psihoterapie, însă nu și-a dus intenția la bun sfârșit.
Doar 14% dintre respondenți au cerut ajutor de specialitate, iar acest lucru s-a întâmplat după 2-3 ani de conflicte în cuplu, după câteva luni, după un an de dificultăți, după 10 ani sau după câteva săptămâni.
Printre cele mai invocate motive pentru care românii nu apelează la terapie de cuplu se numără răspunsurile: "partenerul nu a vrut", "nu am știut cui să ne adresăm" sau "am crezut că ne descurcăm singuri".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰