Antena Meniu Search
x

Drumul care duce la staţiunea Parâng a început să fie asfaltat

A fost nevoie de mai mult de 20 de ani pentru ca autorităţile să asfalteze drumul spre staţiunea Parâng! Deocamdată, vorbim doar despre 300 de metri, pentru că lucrările sunt foarte dificile. Prima dată, trebuie stabilizaţi versanţii, după care vine rândul podeţelor, plus că drumul va trece şi prin tuneluri.

de Redactia Observator

la 07.11.2019, 16:40

Vezi și

A fost nevoie de mai mult de 20 de ani pentru ca autorităţile să asfalteze drumul spre staţiunea Parâng! Deocamdată, vorbim doar despre 300 de metri, pentru că lucrările sunt foarte dificile. Prima dată, trebuie stabilizaţi versanţii, după care vine rândul podeţelor, plus că drumul va trece şi prin tuneluri. Însă, chiar dacă lucrările se vor termina abia anul viitor, proprietarii de hoteluri şi pensiuni din staţiunea hunedoreană sunt fericiţi că, în sfârşit, turiştii vor avea curaj să-i viziteze şi nu le vor mai ajunge în prag cu maşinile stricate. 

Se lucrează de zor pe drumul către Parâng, staţiunea împătimiţilor sporturilor de iarnă, situată la 1.700 de metri altitudine. Dacă la sfârşitul lunii octombrie se așterneau straturile de rezistenţă, acum a început să se toarne covorul asfaltic. Proprietarii cabanelor din zonă au motive de bucurie. Pentru că, spun ei, turiştii nu vor mai face cale întoarsă din cauza stării drumului, iar numărul acestor va creşte.

Stațiunea din Valea Jiului este una dintre puținele din țară unde iarna se putea ajunge doar cu telescaunul sau cu o mașină cu tracțiune integrală. Valoarea lucrărilor la drumul care va pune în valoare domeniul schiabil Parâng este de 17 milioane de lei.

Sportivul Toma Coconea devenit simbol al Masivului Parâng şi cunoscut pentru rezultatele sale remarcabile la cea mai brutală cursă de aventură şi anduranţă din lume pe traseele montane spune că acest drum este ca un vis devenit realitate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Octombrie 2020 este termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a drumului care va duce până în fața unităților de cazare de la cota 1.700.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Drumul care duce la staţiunea Parâng a început să fie asfaltat