Meniu
Search
x

Dulciurile ţinute în căldură devin bombe toxice

Cu ventilator în loc de aer condiţionat, ţinute la peste 30 de grade, alimentele şi băuturile se transformă într-un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. Comercianţii însă, bagă mâna în foc pentru marfa lor. O recomandă chiar şi în cazul copiilor, aşa cum au descoperit reporterii Observator cu o cameră ascunsă.

la 09.08.2017, 21:30
Vezi și

Cu ventilator în loc de aer condiţionat, ţinute la peste 30 de grade, alimentele şi băuturile se transformă într-un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. Comercianţii însă, bagă mâna în foc pentru marfa lor. O recomandă chiar şi în cazul copiilor, aşa cum au descoperit reporterii Observator cu o cameră ascunsă.

Vânzătoarea ne recomandă cu căldură biscuiţi cu ciocolată şi prăjituri cu cremă. Toate ţinute în caniculă. Într-un magazin unde aerul condiţionat a fost înlocuit cu un ventilator. Doctorul Florin Bălănică avertizează: "În momentul în care temperatura nu este cea optimă, aceste produse pot dezvolta bacterii care ne influenţează sănătatea." 

Şi care pot provoca tulburări ale tractului digestiv, ale tractului urinar sau ale rinichilor. Reacţii pot să apară şi pe piele. 

La fel de periculoase sunt şi băuturile ţinute în sticle de plastic, în căldură. Costel Stancu, preşedinte APC: "Crescând temperatura lichidului şi temperatura materialului plastic, în interiorul produsului se produc anumite reacţii chimice, deosebit de nocive pentru consumator." 

Cum ar fi fltalaţii sau dioxinele, care afectează sistemul endocrin, pot duce la ulcer şi chiar la cancer. Mai grav este că astfel de sucuri sunt vândute la doi paşi de locurile de joacă pentru copii. 

Producătorii sunt obligaţi să menţioneze pe etichetă temperatura optimă la care trebuie păstrate produsele. Fiecare grad în plus creşte pericolul. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Dulciurile ţinute în căldură devin bombe toxice