Antena Meniu Search
x

După caniculă, urmează ploi torenţiale și chiar vijelii

Caldura extremă face ravagii şi la graniţele României. În Ungaria, Serbia, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina este cod roşu de caniculă

Vezi și

Caldura extremă face ravagii şi la graniţele României. În Ungaria, Serbia, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina este cod roşu de caniculă

Temperaturile au ajuns până la 40 de grade Celsius. Vestul şi centrul Europei, în schimb, sunt sub cod portocaliu de vijelii puternice. 

La 39 de grade la umbră, în Budapesta a fost la fel de cald ca în Sahara. La îndemnul medicilor, oamenii au evitat plimbările prin soare la orele de vârf. În parcuri, şi în preajma fântânilor arteziene, nu mai aveai însă loc să arunci un ac.

Europa se confruntă cu temperaturi extreme de mai bine de o săptămână. Nemţii nu au mai avut un iulie atât de călduros de aproape un secol şi jumătate. În sudul ţării, ca să evite un eventual incendiu de vegetaţie, autorităţile supraveghează din aer pădurile.

Mult mai gravă este situaţia în Serbia unde este cod roşu de caniculă. Temperaturile vor depăşi 40 de grade la umbră dar, în oraşe, oamenii vor resimţi, cel mai probabil, cu până la 10 grade mai mult. Şi avertizările meteorologilor din Slovacia, Croaţia, Slovenia, dar şi ale celor din Bosnia-Herţegovina au "colorat" hărţile în roşu. În vestul şi centrul Europei în schimb, e posibil să aibă loc furtuni violente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » După caniculă, urmează ploi torenţiale și chiar vijelii