Antena Meniu Search
x

După Diana, a murit Andreea! A fost ucisă, la nouă luni, de aceeaşi bacterie misterioasă pe care nimeni nu o găseşte!

După Diana, a murit şi Andreea! E al doilea bebeluş ucis de bacteria pe care nimeni nu o găseşte. Cinci zile s-a luptat fetiţa de nouă luni cu sindromul care face ravagii în sudul ţării.

Vezi și

 După Diana, a murit şi Andreea! E al doilea bebeluş ucis de bacteria pe care nimeni nu o găseşte. Cinci zile s-a luptat fetiţa de nouă luni cu sindromul care face ravagii în sudul ţării.

De trei săptămâni se luptă şi autorităţile statului să găsească originile epidemiei. Se fac zeci de analize. După ureche. Se testează pesticide, deşi infecţia e provocată de bacterii. Niciun rezultat nu ajută cu nimic. Între timp, un alt bebeluş e în stare foarte gravă şi respiră doar cu ajutorul aparatelor.

Patru copii sunt internaţi la terapie intensivă. Părinţii sunt disperaţi. Iar după 18 zile de bâlbâieli, ministrul Sănătăţii le transmite sec: nu e nicio criză.

La Marie Curie, mai sunt internaţi zece bebeluşi. Patru sunt la terapie intensivă. Alţi şase sunt în saloane. Zece familii nu ştiu unde să mai ceară sprijin.

Nimeni nu poate spune cum vor evolua micii pacienţi. Un tată care şi-a văzut fetiţa conectată la aparate, privind după ajutor, face un apel pe Facebook. Vrea unitate. Şi salvare.

De la pacientul zero, până la starea de alertă generală au trecut mai bine de două săptămâni. Doi copii, morţi. Cauzele contaminării, încă o enigmă.

Andreea, fetiţa care s-a stins azi-noapte, era crescută într-o vilă. Hrana ei era pregătită de părinţi, cu cea mai mare grijă, în această bucătărie. Apa o cumpăra de la magazin, o fierbea şi făcea laptele cu apă dintr-asta.

În Poiana Lacului, mamele îşi ţin copiii mai strâns. Primele analize arată că laptele praf din comerţ nu e contaminat. Nici apa îmbuteliată nu ar fi un pericol. Izvoarele sunt testate, în tot judeţul.

Următoarea luptă, în războiul cu bacteria care ucide copii, se dă în laborator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » După Diana, a murit Andreea! A fost ucisă, la nouă luni, de aceeaşi bacterie misterioasă pe care nimeni nu o găseşte!