Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Dupa spovedanie, un preot din Suceava iti ghiceste in Evanghelie!

Preoti de meserie si ghicitori in timpul liber. Deschisul cartii sau ghicitul in Evanghelie e o practica obisnuita in unele biserici din tara. Dincolo de usile altarului, preotii citesc viitorul, in cartea sfanta. Totul, contra cost.

Vezi și

Barbatul nu se sfieste sa-i ameninte cu bataia pe reporterii Observator, chiar in biserica, e preotul Claudiu Vrajitoru. Slujeste de ani de zile in parohia din Liteni, Suceava. Tot de ani de zile deschide cartea. E o practica interzisa de Biserica Ortodoxa Romana, insa parintelui nu-i pasa. Mai mult, ne asigura ca nu va pati nimic.

Tot preotul a fost cel care ne-a asigurat, cu doar putine minute inainte, ca ne va merge bine, asta dupa ce l-am platit ca sa ne citeasca in Evanghelie. Am mers la biserica din Liteni ca sa cerem ajutor. Am pretins ca avem probleme de sanatate. Dupa ce am platit aproape 40 lei, pe lumanari, acatiste, donatii pentru biserica si ghicitul propriu-zis, parintele Vrajitoru a deschis cartea si ne-a dat si verdictul. “Ai un barbat foarte bun. Poti sa faci copii! Doi copii trebuie sa faci”, spune acesta

Dupa ce am aflat si ca primul copil va fi o fata, pentru ca asa scria in Evanghelie, fata Bisericeasca ne-a prescris si o reteta. “Faci matale doua bai. Doi litri de apa si tot doi litri de apa, aici pui sare, plus musetel si galbenele. Astea se fac si la Sovata, am vazut, pentru igienizarea uterului”, explica preotul.

Sute de oameni trec pragul bisericii. In fiecare zi de miercuri, vineri si duminica, preotul cere bani ca sa le prezica viitorul.

Sistemul e bine pus la punct. Imediat ce ai intrat in biserica trebuie sa cumperi hartii tiparite, pe care le duci apoi la altar. Dascalul imparte fituicile, care costa un leu, in functie de problemele pe care le au credinciosii.

Urmatoarea oprire e standul cu lumanari, apoi altarul. Suma minima pe care o percepe preotul e de 20 de lei. Insa, cotizatia creste odata cu problemele.

Oamenii din sat se feresc sa vorbeasca despre preot, iar superiorii parintelui Claudiu Vrajitoru, paseaza responsabilitatea. De la o Mitropolie la alta. Totusi, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei spun raspicat ca a ghici vitorul nu e ceva crestinesc.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Dupa spovedanie, un preot din Suceava iti ghiceste in Evanghelie!