Antena Meniu Search
x

Elena Udrea, acasă după 72 de zile de arest

I-a lipsit libertatea, dar a fost destinul ei să treacă prin închisoare. Asta a spus Elena Udrea, în faţa jurnaliştilor, la ieşirea de la Penitenciarul Târgşor! E din nou arestată la domiciliu, de această dată, în dosarul Gala Bute

Vezi și

I-a lipsit libertatea, dar a fost destinul ei să treacă prin închisoare. Asta a spus Elena Udrea, în faţa jurnaliştilor, la ieşirea de la Penitenciarul Târgşor! E din nou arestată la domiciliu, de această dată, în dosarul Gala Bute

Primul gest, la eliberare, a fost să-şi îmbrăţişeze mama, apoi a anunţat că va face dreptate în numele celor arestaţi. 

Un discurs justiţiar, la poarta închisorii. Cu pauze scurte pentru un zâmbet la camerele de filmare. Ca la o victorie, ţine în braţe flori. E ziua libertăţii ei.

Îmbrăcată în alb şi negru, a părăsit închisoarea. Avea o ţinută sobră, la fel ca cea în care a fost la judecata parlamentarilor şi, apoi, în arest. Doar coafura diferă. De fapt, noua ei imagine e diferită. Udrea nu mai are părul întins perfect. Pare palidă. E nemachiată. A renunţat până şi la rujul roz din mai toate fotografiile.

A cerut scuze familiei şi prietenilor, pentru că au suferit alături de ea. Din lumea mare a politicii, unui singur om îi mulţumeşte în mod special: Traian Băsescu.

În mulţimea de jurnalişti, mama Elenei Udrea abia se vede. Dar e mereu lângă fiica ei. A plâns când a îmbrăţişat-o. Pe Elena Udrea a emoţionat-o şi întâlnirea cu prietena ei, Ruxandra Dragomir.

Udrea a fost protejată de un bodyguard. Iar maşina, condusă de un şofer.

Imediat după plecarea de la Târgşor, au făcut un scurt popas. Aproape două ore au avut de mers până când au ajuns la secţia 14 de Poliţie.

În centrul Capitalei. Bulevardul Unirii. Acolo unde Udrea are un apartament. E adresa ei oficială, din cartea de identitate. Aşa că instanţa a decis ca acolo să fie arestată la domiciliu. Dar Udrea a anunţat la poliţie că are altă locuinţă. Apartamentul rezidenţial din nordul Bucureştiului. Acolo va fi acum "închisoarea" ei.

Filmul ultimelor 72 de zile ale Elenei Udrea e unul complex. Zâmbea când a plecat de acasă, la arest. Acelaşi zâmbet l-a afişat şi la instanţă, în cătuşe, flancată de poliţişti. Buclele au apărut după aproape o lună de la încarcerare. Şi au rezistat la fiecare ieşire din arest. Chiar şi la mutarea la penitenciar. La fel şi tocul cui. Doar zâmbetul şi machiajul au pălit.

Mai ales după ce fostul ministru a primit o scrisoare de ameninţare cu moartea. În care s-ar fi spus că Sile Cămătaru vrea să o distrugă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Elena Udrea, acasă după 72 de zile de arest