Antena Meniu Search
x

Elevii de clasa intai nu vor avea manuale noi, la toamna

Educatia intra in razboi. Elevii de clasa intai nu vor avea carti noi la toamna. Ministerul Educatiei trebuie sa organizeze licitatie pentru noi manuale, insa nu are cu cine. Editurile intra in greva, pentru ca nu au timp sa le tipareasca.

Vezi și

Elevii care vor intra in clasa intai de la toamna vor invata dupa o noua programa scolara. Pentru asta le trebuie insa si manuale noi care trebuie scrise, evaluate si tiparite.

Editorii anunta ca vor bloca licitatia pentru manuale si chiar vor da Ministerul Educatiei in judecata. Declaratia de razboi nu i-a speriat pe sefii Invatamantului.

Ministrul Educatiei a gasit deja o solutie de avarie: de la toamna, toti elevii sa aiba manuale in format electronic.

Chiar si premierul aplauda ideea ministrului, insa nu si expertii in domeniu, care spun ca nu exista edituri pregatite pentru astfel de manuale.

Parintii, in schimb, vor pace. Sunt constienti ca tot ei vor plati indiferent de forma manualului. Fie digital, fie tiparit.

Bugetul pentru retiparirea manualelor este de 20 de milioane lei pentru anul scolar viitor. Editorii sustin ca e prea putin. Din calculele lor, un manual costa 50 de centi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Elevii de clasa intai nu vor avea manuale noi, la toamna