Antena Meniu Search
x
LIVE

Elevii de la Şcoala de Poliţie, ţinuţi "captivi" pentru că sunt nevaccinaţi. Director: „Câtă vreme sunt la conducere, pot să fac ce consider"

Conducerea Şcolii de agenţi de Poliţie din Cluj Napoca interzice elevilor nevaccinaţi să părăsească unitatea de învăţământ, fiindu-le îngrădit dreptul de a-şi vizita familiile în timpul weekend-ului.

De Redactia Observator la 23.09.2021, 22:48
Poliţia Română - foto ilustrativ
Poliţia Română - foto ilustrativ - Shutterstock

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, Sindicatul Europol explică modul în care elevii sunt ţinuţi închişi, considerând toată această situaţie ca fiind discriminatorie. Contactat telefonic cu privire la această situaţie, directorul şcolii a avut un răspuns halucinant, declarând că îşi permite să ia orice decizie îşi doreşte atâta timp cât încă se află în această funcţie.

"Elevii nevaccinați din cadrul Școlii de agenți de poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca sunt ,,încarcerați”! Într-un exces de zel de neînțeles, de aproximativ o luna de zile, directorul unității de învățământ, cms. șef de politie Dr. Liviu Gabriel Dumitru, într-o maniera de un totalitarism autocratic, interzice de la sine putere elevilor care au ales sa nu se vaccineze părăsirea unității de învățământ. Acesta refuză să le aprobe elevilor nevaccinați să părăsească unitatea în weekend-uri pentru a-și vizita familiile. Prin această măsură ilegală încearcă să îi determine pe elevi să se vaccineze. În tot acest timp, cei vaccinați poți părăsi școala fără probleme. Această segregare nu numai că este discriminatorie, dar este în contradicție cu drepturile constituționale ale elevilor", se arată în comunicat.

Elevii nu pot părăsi unitatea de învăţământ

"În încercarea de a-l determina să renunțe la aceste abuzuri, unul dintre reprezentanții organizației noastre l-a contactat telefonic. Răspunsul acestuia a fost halucinant: „Câtă vreme sunt directorul școlii pot să fac ce consider eu de cuviință și nu trebuie să dau explicații nimănui. Dacă vor refuza în continuare să se vaccineze (n.r. elevii), nu le voi aproba să părăsească școala”.Pentru a contracara compartamentul directorului au fost sesizate mai multe instituţii, printre care Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, dar și conducerea Ministerului Afacerilor Interne", au adăugat cei de la Europol în comunicat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Elevii de la Şcoala de Poliţie, ţinuţi "captivi" pentru că sunt nevaccinaţi. Director: „Câtă vreme sunt la conducere, pot să fac ce consider"