Antena Meniu Search
x

Elevul care vrea să schimbe medicina

Vorbim despre copiii care fac mai frumoasă România. Despre un elev care vrea să ajute Medicina, deşi n-are nicio pregătire în domeniu

Vezi și

Vorbim despre copiii care fac mai frumoasă România. Despre un elev care vrea să ajute Medicina, deşi n-are nicio pregătire în domeniu

Dragoş e clasa a XI-a la un liceu de informatică din Constanţa şi crede că a găsit metoda prin care ar putea afla imediat dacă un pacient are sau nu cancer cerebral. Mai exact, proiectul lui arată că rezultatele ar veni pe loc, nu în trei săptămâni, cât durează în mod normal aşteptarea după efectuarea biopsiei. Pentru ideea lui, a fost deja premiat cu medalia de aur.

A durat 21 de zile până la rezultatele biopsiei, cele care arătau dacă are sau nu cancer. Din fericire, pe el, răul cel mai mare l-a ocolit. Însă după 3 săptămâni în care a trecut prin atâtea stări, şi-a spus că ceva trebuie schimbat. În primul rând, să nu mai sufere şi alţii cum a făcut-o el.

A început cu o speranţă. Apoi, cu multe calcule făcute acasă, pe foaie şi studii îndelungate. Aşa a ajuns la un procedeu care-ar putea revoluţia medicina. Un procedeu de depistare rapidă a cancerului cerebral.

Dragoş e elev în clasa a XI-a la un liceu de informatică. Iar până acum, proiectul lui a fost întâmpinat numai cu laude. A luat aurul la un concurs naţional de ştiinţe. În juriu, a fost şi un medic.

Cu proiectul la care a muncit o jumătate de an, Dragoş vrea să meargă în America, la un alt concurs. Iar gândurile lui mari, cu studiile, nu se opresc aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Elevul care vrea să schimbe medicina