Antena Meniu Search
x

Evaziunea fiscala, in floare la terasele din jurul Capitalei

In loc de nota de plata, un petec de hartie scris cu pixul. In loc de casa de marcat, un caietel in care se tine evidenta consumatiei. La terasele si restaurantele din jurul Capitalei, evaziunea fiscala e o practica obisnuita.

Vezi și

La restaurantele din jurul Capitalei, nota de plata e doar de forma. O foaie de hartie cu un total, doar ca sa stie clientul cat sa plateasca. Consumatia e apoi notata in carnetel. In niciun caz trecuta in casa de marcat.

Bonul fiscal vine doar cu rugaminti speciale. Ospatarii ridica sprancenele, mirati, si-apoi din umeri. Unii chiar trebuie sa ceara permisiunea patronului ca sa elibereze bonul fiscal, care dupa lege, ar trebui sa fie obligatoriu.

Nici ospatarii, nici patronii nu sunt invatati sa elibereze bon fiscal odata cu nota de plata. Lor le convine asa: isi rotunjesc veniturile neplatind taxele la stat. In plus, nici clientii nu sunt pretentiosi. Prea putini au nevoie, la sfarsitul mesei, de bon fiscal.

Ca sa puna capat evaziunii fiscale de la restaurante si terase, guvernantii au in plan masuri imprumutate de la greci. Practic, vor sa introduca o lege prin care clientul care nu primeste bon fiscal odata cu nota, sa poata pleca fara sa plateasca masa. Masura ar urma sa fie valabila si pentru hoteluri sau in saloanele de infrumusetare.

In tara noastra, evaziunea fiscala creaza in bugetul statului o gaura de 20 de miliarde de euro, anual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Evaziunea fiscala, in floare la terasele din jurul Capitalei