Antena Meniu Search
x

Video "Execrabil!" Capitala, oraşul capcanelor. Cât cheltuie un şofer în fiecare lună pe reparaţii, după ce îşi "rupe" maşina din cauza gurilor de canal

Capitala a devenit oraşul capcanelor - vorbim despre gurile de canal. Majoritatea sunt mult deasupra asfaltului. Altele, găuri în care şoferii îşi rup maşinile. Evitarea lor este misiune imposibilă sau un real pericol în trafic: pe o stradă din Bucureşti sunt peste 500 de guri de canalizare.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.07.2023, 21:20

Vezi și

Bucureştiul este campion la guri de canal pe metru pătrat. Pe drumurile Capitalei, sunt mii de canalizări, fie deasupra asfaltului, fie sub nivel, ca nişte gropi. Cele mai multe însă puse pe mijlocul drumului, în ciuda şoferilor parcă. 

Şofer: Execrabil! Uitaţi-vă la cauciucurile mele cum arată, pe interior. Le-am jupuit, le-am rupt. Practic eu pot oricând să mor din cauza unui canal d-ăsta.

O stradă din nordul oraşului deţine recordul la numărul de capace de canal. 

Şofer: Ne stricăm maşinile în ultimul hal. Maşina merge în service o dată la două luni, schimbăm amortizoare pe banii noştri. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Câţi bani cheltuiţi pentru reparaţii la maşină pe lună?

Şofer: Undeva la 1.500, 2.000 de lei. 

Record la numărul de capace de canal pe o singură stradă: 514 

Andreea Milea, reporter Observator: Suntem pe strada Pipera-Tunari, o arteră de doar câţiva kilometri care este recunoscută pentru numărul mare de canalizări. Facem şi noi un test astăzi să vedem câte sunt. 

Suntem la jumătatea drumului, iar pe un singur sens de mers am numărat 86 de canalizări.

Deşi am obosit numărând, întreaga arteră are 514 guri de canal. 

Şofer: Sunt prea multe capace care nu îşi au rostul pe şoselele noastre. Nu ştiu să facă nici proiecte, nici canalizări, nici asfaltări. Le luăm în plin şi asta este. 

Şofer: Ne lovim maşinile, ocolim gropile si producem accidente cu alţii.

Un trotuar din Capitală a ajuns celebru pe Internet tot din cauza canalizărilor. 

Andreea Milea, reporter Observator: Una, două, trei, patru, cinci, şase, sapte, opt, nouă canalizări sunt aşezate pe acest trotuar din nordul Capitalei, ca într-un joc de şotron. Sunt atât de multe pe o suprafaţă de nu mai mult de 10 metri pătraţi. 

Canalizările au devenit adevărate obstacole

Pe unele străzi din oraş, canalizările arată mai degrabă ca nişte obstacole.. 

Andreea Milea, reporter Observator: Unele canalizări din Bucureşti ţin locul limitatoarelor de viteză pentru că depăşesc cu mult nivelul asfaltului. Cea de aici are 5 centimetri înălţime. 

Şofer: Zdrăngăne toată maşina. Bani băgaţi mereu şi plătim taxe. 

Dan Barbu, asociaţia Service România: În momentul în care un auto preia şocul în una dintre roţi într-un astfel de obstacol, e clar că îi afectează trenul de rulare. Având nişte probleme pe trenul de rulare, automat apar probleme de siguranţă. 

Şi poate nu ar fi atât de deranjant numărul mare de canalizări dacă ar şi folosi la ceva. Numai că, la fiecare ploaie torenţială, multele guri de canal se dovedesc degeaba: sistemul este complet depăşit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » "Execrabil!" Capitala, oraşul capcanelor. Cât cheltuie un şofer în fiecare lună pe reparaţii, după ce îşi "rupe" maşina din cauza gurilor de canal