Antena Meniu Search
x

Video Sensul giratoriu în care "intră cine vrea, scapă cine poate". Altă complicaţie: şi un trotuar care nu duce nicăieri a fost lărgit

Un sens giratoriu fără sens. Este ultima ispravă a primăriei din Dej, care a ajuns să dea bătăi de cap şoferilor doar privind-o. Se pare că marcajele de la vechea intersecţie nu au fost şterse încă, iar acum oamenii nu mai înţeleg cum ar trebui să circule în zonă. Dacă la faţa locului stârneşte confuzie, pe internet, situaţia a dat naştere unui întreg val de glume. Între timp, lucrările în zonă au fost oprite, pentru a căuta soluţii de reamenajare a sensului giratoriu. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.01.2023, 17:21

Vezi și

Văzut de sus, noul sens giratoriu din municipiul Dej pare desenat cu stânga. Linii albe peste linii galbene, zone haşurate spre stânga şi spre dreapta şi cârpeli de asfalt pe ici, pe colo. Mai nimic nu pare să fie la locul lui. Până şi forma acestuia a aprins imaginaţia localnicilor.

Sens giratoriu devenit "vedetă" în Dej

"Se putea şi mai bine, zici că e ca o oală din aia veche", crede un român. "(n.r. Marcajele) nu-s clare că spune că nu-s gata. Nu-i rotund. am văzut. Imediat dă într-o inimă", spune un altul. Niciuna dintre variante nu este corectă. Deşi trebuia să fie perfect rotund, forma sensului n-are nicio legătură cu cele din cărţile de geometrie. Şi asta nu e tot. 

"Culmea marcajului o găsim pe această bandă de circulaţie care vine dinspre centrul oraşului. Dacă şoferii ar urma liniile albe, ar ajunge peste sensul giratoriu, iar mai apoi s-ar opri în digul Someşului", arată Alex Prunean, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

"Intră cine vrea, scapă cine poate". Val de reacţii

O anomalie care face ca şoferii să nu mai înţeleagă cum ar trebui să circule în zonă. Aşa că o fotografie cu aşa-zisul sens giratoriu a stârnit un val de ironii pe reţelele de socializare. "Râdeţi voi, dar vine unul care nu cunoaşte zona şi acolo îi este sfârşitul". "Intră cine vrea, scapă cine poate". "Serios, eu m-am speriat când am ajuns în sens". Sunt doar câteva dintre comentariile clujenilor care au făcut haz de necaz. Explicaţia este una simplă. Sensul a fost construit pe repede înainte, fără ca muncitorii să mai apuce să şteargă marcajele vechi.

"În acea zonă avem trei proiecte care se intersectează. Au fost ploi, a fost vreme nefavorabilă, n-am putut interveni să frezăm, să eliminăm acele marcaje şi să amplasăm sensul final şi cu o poziţie care să fie cea mai bună în zona respectivă", a declarat Costan Morar, primarul din Dej.

"Lucrările în zonă au fost oprite pentru că, fără nicio explicaţie, înainte de sens, trotuarul care oricum nu duce nicăieri a fost lărgit anulând o bandă de circulaţie. Acum se caută o nouă soluţie pentru sistematizarea circulaţiei în acest loc", mai spune Alex Prunean, reporter Observator. Cert este că reabilitarea întregii zone costă 45 milioane de lei, bani obţinuţi din fonduri europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sensul giratoriu în care "intră cine vrea, scapă cine poate". Altă complicaţie: şi un trotuar care nu duce nicăieri a fost lărgit