Antena Meniu Search
x

Video Experiment Observator: Cât a durat un drum de 114 km, în ziua în care un tren deraiat a provocat haos pe calea ferată

A fost haos astăzi pe căile ferate, din estul până în vestul ţării. Un tren de marfă deraiat în Dolj a dat peste cap circulaţia şi, se pare, şi pe angajaţii gării Craiova. Ca să ajungă la Drobeta-Turnu Severin, călătorii au bâjbâit prin informaţii contradictorii, au făcut slalom printre linii şi s-au certat pe locurile insuficiente. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 01.11.2022, 21:50

Vezi și

La prânz, în gara din Craiova, a fost confuzie deplină. Marfarul deraiat a dat peste cap mersul trenurilor, iar angaţii CRF nu ştiu ce să le spună călătorilor. Luăm totuşi bilet spre Drobeta Turnu Severin și așteptăm. "Deşi pe tabelă încă este afişată ora de plecare 13:30, momentan ştim că plecăm în jur de ora 14:00. Rămâne de văzut la cât vom porni de aici din gara Craiova", spune Cristina Oprea, reporter Observator.

Între timp, trenul este anulat, aşa că mergem din nou la casa de bilete.

  • Reporter: Văd că scrie că s-a anulat, e vreo problemă cu ăsta?
  • Angajat CFR: Pleacă odată cu trenul de Petroșani, cu acceleratul. La două și zece. 
  • Reporter: Deci nu e anulat? Și de unde pleacăm?
  • Angajat CFR: Cred că de la 2.

Odată ajunşi pe peron, descoperim că nu suntem unde trebuie. 

Pe acelaşi subiect
  • Reporter: Deci nu o să fie la linia 2 cum ni s-a spus?
  • Angajat CFR: Nu, cele două vagoane acolo. 
  • Reporter: Astea de aici din faţă de la linia 4?
  • Angajat CFR: Da, da, la linia 4. 

Cei mai mulţi călători nu ştiu de toate aceste schimbări. Iar la unii dintre angajaţii CFR, informaţiile ajung cu întârziere.

  • Reporter: În ce direcţie mergeţi? 
  • Călător: La Severin, avem bilet.
  • Reporter: Aveţi bilet? Între timp, trenul s-a anulat. Ştiaţi?
  • Călător: Nu.

Cât a durat drumul care, cu trenul, ar fi fost de sub 3 ore

În cele din urmă, la ora 14:15, reuşim să plecăm din Craiova. Într-unul dintre vagoane dăm peste un domn resemnat şi păţit: "Unele sunt cu aşteptări prin alte staţii mult de tot, altele cu lipsă de vagoane, merge cu un singur vagon".  

"După ce am călătorit 20 de minute cu trenul, am ajuns în punctul unde ar fi trebuit să fim preluaţi de autocare. Este însă un singur autocar aici şi prea mulţi călători. Aşa că cine nu a apucat să se urce în autobuz, mai are de aşteptat", spune Cristina Oprea, reporter Observator. Haosul e desăvârşit.

Cu greu, la 15:05, reuşim să plecăm cu autocarul din Coţofeni. După un drum de câteva zeci de minute, ajungem la Filiaşi, de unde trebuie să luăm un alt tren. "Ora 15 si 20 de minute, pornesc din staţia Filiaşi în direcţia Drobeta. De aici mai am de parcurs un drum de 2 ore şi 5 minute", adaugă Cristina Oprea, reporter Observator. 

După 4 ore de chin, aglomeraţie şi confunzie, ajungem în cele din urmă la destinaţie. Am schimbat două trenuri şi un autocar, pentru un drum de 114 kilometri, între Craiova şi Drobeta Turnu Severin. În condiţii normale, am fi făcut cu trenul mai puţin de 3 ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Experiment Observator: Cât a durat un drum de 114 km, în ziua în care un tren deraiat a provocat haos pe calea ferată