Antena Meniu Search
x

Expoziție de pietre prețioase aduse din Maroc şi Tanzania, la Târgu Mureş

La Tg. Mureş a fost organizată o expoziţie cu cele mai interesante bijuterii şi obiecte de decor realizate din tot felul de pietre preţioase. 

De Redactia Observator la 12.03.2019, 17:35
Vezi și

La Tg. Mureş a fost organizată o expoziţie cu cele mai interesante bijuterii şi obiecte de decor realizate din tot felul de pietre preţioase. Aduse din Maroc, dar şi din Tanzania, acestea au fost sorbite din priviri de femeile care ştiu să aprecieze astfel de roci la justa lor valoare. În plus, şi-au putut cumpăra bijuterii, la preţuri mai mult decât rezonabile.

Minunăţiile naturii au fost scoase la vânzare, de comercianţi sau colecţionari, în toate formele, de la piatră brută până la bijuterie. Cristale, minerale, fosile, meteoriţi, pietre şlefuite sau ornamente din piatră au fost în atenţia târg-mureşenilor.

Comercianţii cumpără pietrele preţioase de la un târg internaţional, desfăşurat anual la Munchen, iar majoritatea sunt aduse acolo din Maroc. Surpriza expoziţiei a venit, însă, din Tanzania.

"Piatra vedetă ar fi tanzanitul, o piatră destul de rară de culoare mov care se găseşte bineînţeles cum îii zice şi numele, în Tanzania. Un zoisid de culoare mov, destul de rar, găsit acum aproximativ 20-30 de ani, la baza muntelui Kilimanjaro" a spus Andrei Gorduza, co-organizator.

"Cred că pietrele în sine au o energie deosebită pentru că vin din adâncurile pământului" a spus un vizitator.

Unele roci pot fi chiar vindecătoare de boli, spun specialiştii. În plus, astfel de bijuterii sunt vândute la preţuri pentru toate buzunarele. De la 10 - până la 300 de lei. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Expoziție de pietre prețioase aduse din Maroc şi Tanzania, la Târgu Mureş