Antena Meniu Search
x

Faleza din Costineşti, în pericol de prăbuşire

Litoralul românesc îşi pierde falezele încet dar sigur! Marea a măcinat atât de mult malul, încât sapă sub structura de rezistenţă. Un fost restaurant s-a darâmat cu totul. Nimic nu a mai rămas din locul preferat al turiştilor.

de Redactia Observator

la 21.02.2019, 18:47

Vezi și

Litoralul românesc îşi pierde falezele încet dar sigur! Marea a măcinat atât de mult malul, încât sapă sub structura de rezistenţă. Un fost restaurant s-a darâmat cu totul. Nimic nu a mai rămas din locul preferat al turiştilor. De-a lungul timpului, au fost luate mai multe măsuri dar ..degeaba. Acum, inginerii de la Apele Române încearcă să găsească alte soluţii.

Pe Faleza din Costineşti, autorităţile au amplasat în urmă cu doi ani, stâlpi de fier ca să protejeze malul. Între timp, aceştia au început să se prăbuşească pe nisip, iar marea aproape că-i înghite cu totul.  

Nici măcar petecul de nisip pe care turiştii făceau plajă vara trecută nu mai există. Iar o terasă situată chiar pe faleză s-a dărâmat, după ce marea a spălat nisipul de la baza peretelui de beton.

Şi în Eforie Sud este aceeaşi situaţie. Sunt cratere adânci formate pe faleză, chiar pe unde oamenii trec zilnic. 

În ultimii doi ani, autorităţile locale şi cele centrale s-au tot perindat pe la faţa locului. Au vrut să vadă cu ochii lor cum stau lucrurile pe faleza din Eforie Sud. În urma vizitelor lor, nu a rămas mai nimic, doar patru găuri făcute în zona pietonală pentru a afla cât de gros este stratul de beton. 

Cei de la Apele Române au trimis un comunicat de presă în care menţionează că au îngrădit zona şi au pus şi panouri de avertizare aşa încât să prevină accidentele.

Anul trecut, în octombrie, compania a dispus o expertiză tehnică a zonei. Şi tot de atunci caută şi soluţii.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Faleza din Costineşti, în pericol de prăbuşire