Antena Meniu Search
x

Primul festival al lavandei la Oradea a atras mii de oameni

Raiul pasionaţilor de fotografii tip selfie este, zilele acestea, la Oradea. Un câmp de lavandă care concurează cu faimoasele coline din Provence este în plină floare. Proprietarii cultivă sute de soiuri.

de Redactia Observator

la 24.06.2019, 04:43

Vezi și

Raiul pasionaţilor de fotografii tip selfie este, zilele acestea, la Oradea. Un câmp de lavandă care concurează cu faimoasele coline din Provence este în plină floare. Proprietarii cultivă sute de soiuri. Aici, tinerii îşi organizează şedinţe foto pentru nuntă. Iar autorităţile au organizat şi primul festival al lavandei. Peste două mii oameni au venit să admire peisajul magic.

La festivalul lavandei, peisajul de basm a cucerit toţi vizitatorii. Este cadrul perfect pentru fotografii. În lanurile înflorite, am găsit-o pe Daria.

Aproximativ două mii de oameni au ajuns la festivalul lavandei organizat în premieră în Oradea. Unii au căutat o oază de linişte ca să îşi încarce bateriile, în timp ce alţii au venit pentru deliciile cu aromă de lavandă.

Nimeni nu a plecat acasă fără cel puţin un suvenir. Produsele cosmetice cu lavandă au fost cele mai căutate. Beneficiile plantei sunt recunoscute din cele mai vechi timpuri. Lavanda poate fi un real ajutor pentru cei care suferă de insomnii şi poate trata şi arsurile.

Supranumită aurul mov datorită benficiilor dar şi al profitului pe care îl aduce proprietarilor, lavanda a fost sărbătorită weekendul acesta şi în Harghita. Curioşii care nu au ajuns weekendul acesta mai au timp. Sezonul lavandei durează până în august când plantele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Primul festival al lavandei la Oradea a atras mii de oameni