Festivalul Prunei din Harghita
Tocăniţă de mistreţ cu ciuperci la ceaun sau gomboţi cu prune şi magiun. Stropiţi din belşug cu pălincă de fructe proaspete. Aşa a arătat meniul pentru pofticioşi, la Festivalul Prunei din Harghita. Oamenii locului s-au întrecut în preparate alese iar invitaţii abia dacă au ştiut ce să guste mai întâi.
Tocăniţă de mistreţ cu ciuperci la ceaun sau gomboţi cu prune şi magiun. Stropiţi din belşug cu pălincă de fructe proaspete. Aşa a arătat meniul pentru pofticioşi, la Festivalul Prunei din Harghita. Oamenii locului s-au întrecut în preparate alese iar invitaţii abia dacă au ştiut ce să guste mai întâi.
Tocăniţa de mistreţ bolboroseşte într-un ceaun adânc. Gustul de carne de vânat se amestecă, încet-încet, cu cel al ciupercilor proaspăt culese din pădure şi al legumelor din grădină. Mirosul îmbietor învăluie pajiştea verde de la marginea localităţii Dealu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰