Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Festivalul sarmalelor, la Praid. Bucătari iscusiţi din România şi Ungaria şi-au pus şorţurile şi s-au apucat de treabă

La Praid, în judeţul Harghita se pregătesc, în acest weekend, cele mai bune sarmale. Bucătari iscusiţi din România şi Ungaria şi-au pus şorţurile şi s-au apucat de treabă. A fost, de fapt, un concurs.

de Redactia Observator

la 23.09.2018 , 12:34

La Praid, în judeţul Harghita se pregătesc, în acest weekend, cele mai bune sarmale. Bucătari iscusiţi din România şi Ungaria şi-au pus şorţurile şi s-au apucat de treabă. A fost, de fapt, un concurs. Ceaunele au sfârâit la foc continuu, iar oaspeţii au aşteptat cu nerăbdare să savureze sarmalele.

Ceaunele cu sarmale s-au încins dis de dimineaţă. 18 echipe de bucătari din ţară şi din străinătate s-au adunat în parcul central din Praid, să-şi arate măiestria. Fiecare cu reţete speciale.

Aşa că toţi gurmanzii care au venit la festival au mâncat pe săturate. 35.000 de sarmale, din carne de porc, de vânat, curcan sau raţă, cu afumătură, cu păsat sau de post. O porţie costă 12 lei, însă cei care au avut răbdare până după prânz au degustat sarmale pe gratis. Verdictul.

Vezi și

Festivalul Sarmalelor de la Praid este, de fapt, un război culinar între români şi maghiari. Are loc în fiecare an, în al treilea sfârşit de săptămână din septembrie.

Bucătari amatori din România și Ungaria au participat, sâmbătă, în stațiunea Praid, la tradiționalul Festival al Sarmalelor, locul în care sunt prezentate, în fiecare an, tradițiile culinare din cele două țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Festivalul sarmalelor, la Praid. Bucătari iscusiţi din România şi Ungaria şi-au pus şorţurile şi s-au apucat de treabă