Antena Meniu Search
x

Filme pentru adulți difuzate în timpul orelor interactive, în Târgoviște

Şcoala online este o adevărată provocare pentru toată lumea, de la elevi la profesori. În timp ce foarte mulţi copii nu au acces la această formă de învăţământ, deşi şi-ar dori să înveţe, alţii aleg să-şi bată joc de munca dascălilor, sabotând orele interactive fie cu muzică, fie cu materiale erotice.

de Redactia Observator

la 08.05.2020, 17:21

Vezi și
  • Elevul care pus filmarea pentru adulți ar putea fi sancționat
  • Profesoara a oprit imediat sesiunea video

Târgovişte, Dâmboviţa. Elevii şi profesorii se conectează online cu ajutorul unui cont de utilizator. Aplicaţia le dă ocazia elevilor să distribuie poze sau filmuleţe cu colegii, dar şi cu cadrele didactice. Din nefericire profesorii nu au cum să controleze ceea ce distribuie copiii. Aşa se face că un elev a liceului teoretic Petru Cercel din Târgovişte a distribuit un filmuleţ interzis minorilor.

Ana-Maria Gheorghe, director liceul Teoretic Petru Cercel - Probabil din cei care aveau camera video pornită, la laptop sau la ce device utilizau în acel moment, probabil au văzut că s-a deschis acel filmuleţ. Timpul a fost foarte scurt, timpul de reacţie al doamnei profesoare foarte bun, s-a închis imediat şi sesiunea a continuat pe WhatsApp.

A fost nevoie de o mini-anchetă pentru a-l descoperi pe elevul cu chef de glume. Şi asta deoarece nu toţi tinerii au folosit numele real la creearea contului.

Ana-Maria Gheorghe, director liceul Teoretic Petru Cercel - Doamna dirigintă a sunat acel coleg, colegul şi-a asumat, a spus că el a făcut. A discutat şi cu părinţii copilului, au regretat şi şi-au asumat fapta şi au spus că nu se va mai întâmpla acest lucru. A fost o, pur şi simplu o glumă. 

Cu toate acestea, o comisie urmează să hotărască dacă şi în ce fel elevul o să fie sancţionat. Inspectorul general e de părere că fapta este gravă şi că ar trebui pedepsită.

Sorin Ion, Inspector general ISJ DB - Dacă mă întrebaţi pe mine, aş aplica cu toate riscurile de interpretare regulamentul şi aş taxa la purtare elevul. În regulamentele şcolare nu poate exista vreo referire explicită cu privire la comportamentul în timpul lecţiilor online. Dar există precizări în legi cu privire la distribuirea de materiale cu caracter pornografic. 

Chiar dacă profesorii depun eforturi pentru ca orele să se desfăşoare cât mai bine, mulţi au probleme cu tehnologia. În acelaşi timp cei mai mulţi dintre elevi s-au născut înconjuraţi de gadgeturi, fapt ce îi pune de multe ori pe dascăli în dificultate.

Sorin Ion, Inspector general ISJ DB - Elevii sunt mai pregătiţi din punct de vedere tehnic. Profesorul ca să predea online are nevoie de două categorii de abilităţi. Abilităţi tehnice pe de-o parte, să utilizeze terminalul pe care-l foloseşte, dar şi abilităţi de adaptare a lecţiei care nu înseamnă acelaşi lucru ca transmiterea în mediul online.

Cazul de la Târgoviste nu este singular, iar profesorii trag un semnal de alarmă cu privire la viitoarele derapaje ale elevilor şi la măsurile care ar trebui luate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Filme pentru adulți difuzate în timpul orelor interactive, în Târgoviște