Antena Meniu Search
x

Final de concediu la mare cu o masă de peşte, la cherhana

Concediul la mare s-a terminat pentru mulţi, iar după distracţie rămân amintirile. Inclusiv cele ... gustative, pentru că o vacanţă pe litoral nu e vacanţă fără o masă de peşte. În cherhanalele de la malul Mării Negre, turiştii au luat în serios sloganul "nicio masă fără peşte" şi şi-au luat rămas-bun de la vacanţă cu un prânz delicios.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 06.09.2020, 23:34

Vezi și
  • Comenzile de peşte au crescut la restaurantele de pe litoral.
  • Românii consumă însă peşte de 3 ori sub media europeană.

Este miezul zilei, iar în bucătăria cherhanalei e agitaţie şi miros îmbietor. Rondele, file, peşti întregi şi frigărui sfârâie pe plita încinsă, supravegheată atent de bucătari.

Comenzile curg pe bandă, aşa cum s-a întâmplat toată vara. A fost un an cu belşug de peşte în năvoduri.

Mihai Costache, bucătar: Anul asta vad ca s-a mancat mai mult peste, romanul s-a invatat cu pestele.

Ciorba a fost gata prima. Ca să fie siguri că satisfac toate gusturile, au preparat mai multe feluri de borş. Cel de sturion este un adevărat răsfăţ culinar.

Potrivit statisticilor, românii mănâncă 7 kilograme de peşte pe an, de trei ori mai puţin decât media europeană. Campionii absoluţi sunt spaniolii, cu un consum anual de 60 de kilograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Final de concediu la mare cu o masă de peşte, la cherhana