Antena Meniu Search
x

Fiscul isi cauta evazionistii pe Facebook

Fiscul ne da like pe Facebook. Un like pe care apoi, putem sa-l platim scump. O imagine face cat o mie de declaratii fiscale

Vezi și

Pe asta ar putea miza si Fiscul din Romania mai ales ca metoda a fost testata cu succes in alte state europene. Retelele de socializare dar si hartile digitale de pe internet prezinta informatii pretioase pentru autoritati. Poze cu masini, case dar si concedii de lux pot deveni dovezi ale averilor ascunse.

Casa oricui poate fi vizitata cu usurinta de autoritati prin intermediul hartilor digitale. De cele mai multe ori, astfel de poze dau mai multe informatii decat si-ar dori proprietarii. La fel de generoase in informatii sunt si retelele de socializare. Mai ales ca peste 90 la suta din persoanele prezente pe astfel de site-uri s-au inregistrat cu identitatea adevarata. Daca ati facut o poza cu noua dumneavoastra masina si ca prieteni sa o admire pe internet ganditi-va de doua ori. Imaginea ar putea fi interesanta si pentru agentii Fiscului.

Pentru ca este foarte simplu sa postezi pe internet filme, poze si informatii despre propria persoana, foarte multi romani se lauda cu averea lor. "Te taguiesc prietenii in poze din vacanta, concediu. Daca s-ar uita cineva specific cate masini ai, cate case ai cred ca si-ar da seama ce detii tu", explica Alexandru Negrea, blogger.

Aceasta metoda de a descoperi averi nejustificate a fost folosita de Fiscul din Lituania. Autoritatile au prins astfel 100 de evazionisti. Sistemul ar putea fi folosit cu succes si in Romania. Mai ales ca Fiscul din tara noastra se chinuie degeaba de mai bine de un an sa adune date despre milionari cu averi nejustificate. In plus, legea romaneasca nu ii opreste sa scormoneasca prin retelele sociale pentru a face rost de informatii.

Un alt precedent a fost creat in Grecia, unde Fiscul s-a plimbat cu elicopterele deasupra cartierelor rezidentiale pentru a face poze. Asa au gasit numeroase piscine nedeclarate de proprietari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Fiscul isi cauta evazionistii pe Facebook