Antena Meniu Search
x

Video Flori de o frumuseţe rară, aduse de peste mări şi ţări la Gradina Botanică din Iași. Preţul unei vizite în "tărâmul exotic"

Explozie de culoare și o atmosferă exotică la Gradina Botanică din Iași. Cei care îi calcă pragul, zilele acestea, se pot bucura de o experiență inedită în cadrul unei expoziții de flori exotice. Pentru copii, principala atracție o reprezintă plantele carnivore. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.02.2022, 07:42

Vezi și

Cine intră în serele Grădinii Botanice din Iași, zilele acestea, are impresia că se plimbă pe un tărâm de peste mări şi ţări. Sute de specii de plante exotice îi întâmpină pe vizitatori. Principala atracție este seara azaleelor. Sau a trandafirilor de iarnă, cum li se mai spune în limbaj popular. Este colorată frumos, iar pantele au fost organizate de angajați astfel încât seamănă cu grădinile asiatice. 

Explozie de culoare în plină iarnă, la Iaşi

Întrebată dacă i-a ieşit bine fotografia, o femeie răspunde:  "Da. Sunt încântată, chiar sunt. Nu am fost de câţiva ani în februarie, venim de regulă toamna. E o explozie de culori și altceva faţă de ce trăim în ultima perioadă". Pe lângă azalee, mai multe specii de camelii, begonii, ficuși, cactuși și alte plante exotice fac deliciul vizitatorilor. "Suntem în Texas, în pustiul mexican cu cactuși. Zona asiatica e super", mărturiseşte o vizitatoare din Bacău.

Plantele carnivore i-au fascinat pe cei mici

Pe acelaşi subiect

De departe, pentru cei mici cele mai atractive sunt plantele carnivore. "Insecta intră. Şi ea se închide, uite aşa! Nu-i mai dă voie să iasă", arată un bunic. "Noi, adulții, mai cunoaștem, dar ei învață cu ocazia asta", spune el. Nu lipsește de la expoziţie nici cea mai populară plantă carnivoră. Este vorba de "Monkey cups", se găsesc în Insulele Filipine în general. Există 150 de specii și câteva le putem admira și la Iași. 

Cât costă biletul la Grădina Botanică din Iaşi

Expoziția va putea fi admirată până la finalul acestei luni. Prețul unui bilet care permite accesul în grădină și în sere este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Flori de o frumuseţe rară, aduse de peste mări şi ţări la Gradina Botanică din Iași. Preţul unei vizite în "tărâmul exotic"