Antena Meniu Search
x

Focar de viroze în Bucureşti

Sute de bucureşteni au petrecut ultima zi din an la camerele de gardă ale spitalelor. Este focar de viroze în Bucureşti, iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească.

Vezi și

Sute de bucureşteni au petrecut ultima zi din an la camerele de gardă ale spitalelor. Este focar de viroze în Bucureşti, iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească.

El este Robert, un băieţel de doar 1 an şi cinci luni care a ajuns să fie consultat de medicii de la urgenţe. Mama lui a sperat că este ceva uşor şi că nu vor rămâne internaţi.

250 de copii au fost consultaţi zilnic, în ultima săptămână, numai la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului "Marie Curie" din Capitală. Aproape toţi, cu infecţii respiratorii. Iar unii chiar au fost internaţi.

La copii, virozele pot fi prevenite. Nu e greu, doar că unii părinţi administrează tratamentul... după ureche. Nici adulţii nu sunt mai feriţi de bolile de sezon.

La Institutul Matei Balş din Capitală s-au prezentat la camera de gardă, numai în ultima săptămână, peste 40 de persoane în fiecare zi, cu infecţii respiratorii. Pentru un sfert dintre pacienţi a fost confirmat diagnosticul de gripă sezonieră.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, de la începutul sezonului au fost înregistrate aproape 64 000 de cazuri de infecţii respiratorii. Noutatea sunt focarele periodice de viroze, acum cea mai afectată zonă fiind Capitala. De la începutul sezonului şi până în prezent au fost vaccinate aproape 455 de mii de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Focar de viroze în Bucureşti