Antena Meniu Search
x

Focurile de artificii s-au mutat între blocuri

Anul acesta, petardele şi artificiile au bubuit între blocuri. Au făcut să răsune cartierele, chiar dacă vânzarea şi folosirea materialelor pirotehnice periculoase au fost interzise fără autorizaţie

Vezi și

 Anul acesta, petardele şi artificiile au bubuit între blocuri. Au făcut să răsune cartierele, chiar dacă vânzarea şi folosirea materialelor pirotehnice periculoase au fost interzise fără autorizaţie. Românii, însă, s-au descurcat. Au scos în stradă, la colţul blocului sau în parcare "artileria" grea. Şi au folosit-o uneori chiar la picioarele copiilor sau printre cablurile electrice. Niciun control şi nicio amendă nu le-au stricat petrecerile, deşi o asemenea distracţie e infracţiune.

N-a fost liber la artificii, dar liniştea cartierelor de blocuri din România a explodat odată cu miile de petarde de toate mărimile şi de toate categoriile.

Toate regulile au fost încălcate. Obiectele pirotehnice au fost folosite între blocuri, lângă maşini şi chiar printre cablurile de curent. Pentru cei care le-au folosit n-a mai contat nicio avertizare a autorităţilor. Distracţie să fie!

În noaptea dintre ani, a fost liber doar la folosirea artificiilor din categoriile unu şi doi. Cele care fac puţin zgomot, au flacără mică şi NU se ridică la mare înălţime. Ce s-a întâmplat pe străzile din România a arătat, însă, că n-a fost nicio restricţie. Spectacolele de artificii s-au mutat din pieţele oraşelor, pe străzi şi între blocuri. Acolo, nimeni n-a cerut autorizaţie.

Dintre blocuri s-a ridicat azi-noapte un fum gros, ca după război. La ISU a fost linişte. În noaptea dintre ani nu s-au dat amenzi. Folosirea fără autorizaţie a obiectelor pirotehnice periculoase e infracţiune şi se pedepseşte cu amendă sau închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Focurile de artificii s-au mutat între blocuri