Antena Meniu Search
x

Video Forţele de ordine supraveghează respectarea restricţiilor impuse, în weekend-ul de Florii, în pieţe şi în zona bisericilor

Forţele de ordine vor asigura respectarea măsurilor sanitare în acest weekend, mai ales că se anunţă aglomeraţie la biserici cu ocazia sărbătorii Floriilor, una dintre cele mai mari  ale anului. Românii s-au pregătit şi ei cum se cuvine. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.04.2021, 10:16

Vezi și
  • Autorităţile se aşteaptă la apariţia de aglomerări în pieţe şi la biserici, în weekend-ul de Florii.

Dacă la biserici se aşteaptă să fie aglomeraţie, în pieţe nu mai este aşa cum se întâmpla în fiecare an înainte de marile sărbători, cum este acum ajunul Floriilor.

Ne-am fi aşteptat să vedem cozi la magazinele care vând peşte dar, de asemenea, să vedem şi foarte mulţi oameni la piaţă. Nu se întâmplă, însă, niciunul din aceste lucruri. Nici măcar la flori nu erau foarte multe persoane, cum nu au fost nici multe persoane care să vină astăzi să cumpere toate cele necesare pentru masa de mâine, din ziua de Florii.

Ne spuneau cei de la pescării, spre exemplu, că, dacă în anii trecuţi aduceau 500 sau 600 de kilograme de peşte, anul acesta au adus doar jumătate din cantitate şi chiar se aşteaptă să rămână cu o parte din peşte nevândut.

Slujba de Florii, doar în exteriorul Catedralei Mitropolitane din Iaşi

Pe acelaşi subiect

Nici la legume vânzarea nu merge mai bine şi nici la flori, de asemenea. Poate la biserică ar putea fi mai mulţi oameni mâine însă peste tot trebuie să se respecte toate condiţiile impuse.

La biserică, după cum ştiţi, oamenii trebuie să poarte mască de protecţie şi trebuie să păstreze distanţa. În unele locuri nu se vor face procesiuni decât în jurul bisericilor şi nu pe străzi, cum se întâmpla în fiecare an.

La Iaşi, spre exemplu, la Catedrala Mitropolitană, slujba se va ţine doar afară, deşi este permisă şi la interior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Forţele de ordine supraveghează respectarea restricţiilor impuse, în weekend-ul de Florii, în pieţe şi în zona bisericilor