Antena Meniu Search
x

Fosta directoare de la Centrul de Plasament din Galaţi rămâne suspendată

Ancheta la Centrul de Plasament din Galaţi, unde au fost înregistrate abuzuri grave din partea angajatelor, a scos la iveală abuzurile grave, corpul de control al ministrului a făcut publice rezultatele anchetei.

Vezi și

 La două săptămâni după ce fosta directoare a centrului de plasament a făcut publice înregistrările audio în care se aude cum infirmierele şi asistentele îi ameninţă şi îi bat pe copii, ancheta e gata.

Comisia de control trimisă de Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a descoperit doar trei nereguli. Prima, şi poate cea mai gravă, este că reprezentanţii protecţiei copilului nu făceau verificări în centru. Deşi erau obligaţi să meargă acolo trimestrial.

Cea de-a doua, că fosta directoare n-a respectat procedura atunci când a făcut publice abuzurile. Mai exact, a pus aparate de înregistrare fără acord. Fosta directoare susţine că atunci când a sesizat şeful direct, adică directorul protecţiei copilului, a fost suspendată.

Comisia a mai observat că în 3 dormitoare era depăşit numărul de paturi iar copiii şi persoanele majore dormeau la un loc. În raport nu scrie însă niciun cuvânt despre ce-ar trebui să se întâmple cu copiii abuzaţi şi cu infirmierele care au fost înregistrate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Fosta directoare de la Centrul de Plasament din Galaţi rămâne suspendată