Antena Meniu Search
x
LIVE

Francezi îndrăgostiţi de Maramureş, afacere inedită la poalele Munţilor Gutâi

O familie de francezi a văzut Maramureşul, s-a îndrăgostit de zonă şi acolo a rămas! Cei doi soţi au cumpărat un teren la poalele Munţilor Gutâi, unde au ridicat o cabană. Nu doar ca să aibă unde locui.

De Redactia Observator la 10.02.2020, 17:24
Vezi și

O familie de francezi a văzut Maramureşul, s-a îndrăgostit de zonă şi acolo a rămas! Cei doi soţi au cumpărat un teren la poalele Munţilor Gutâi, unde au ridicat o cabană. Nu doar ca să aibă unde locui.

Francezii au început să organizeze curse cu sănii trase de câini aduşi din Groenlanda şi, chiar dacă pare ca astfel de aventură nu ar fi pe placul românilor, s-a dovedit o idee de succes.

În clipa de faţă, cei care vor să trăiască o asemenea experienţă trebuie să-şi facă, din timp, programare.

O familie cu aceleaşi pasiuni. Aşa i-am putea descrie pe Laurent şi Helene Cruz. Amândoi iubesc câinii. Iar din plăcere au dat viaţă unei afaceri de succes, chiar la noi în ţară. Organizează curse cu sănii trase de câini husky.

Francez: Din 1992, am câini şi fac această activitate şi în Franţa, dar între timp am schimbat câinii pentru că au îmbătrânit. Am luat alţi câini, iar cel mai bătrân are trei ani şi cel mai tânăr zece luni.

Cei doi soţi au renunţat la viaţa luxoasă din Franţa şi s-au mutat anul trecut într-o comună de la poalele munţilor Gutâi. Şi-au construit o căsuţă din lemn care nu este nici măcar alimentată cu energie electrică. Nu au televizor, dar motive de fericire au o mulţime. Unul dintre ele este peisajul de poveste care îi întâmpină în fiecare dimineaţă.

Francez: Eu am venit aici în ideea de a regresa, nu de a evolua, cum vrea toată lumea. Eu cred că e o şansă să nu ai electricitate, îmi place să mă descurc aşa. Acesta este modul meu de viaţă.

România au descoperit-o prin intermediul unor prieteni români. Cei doi francezi au simţit nevoia de mai multă libertate, aer curat şi să fie înconjuraţi de cât mai puţini vecini. Aici au descoperit mai mult decât au visat.

Francez: Cel mai mult m-au atras peisajele şi oamenii care sunt foarte primitori şi ajutători.

Cursele cu sănii trase de patrupezi i-au fermecat pe turiştii români. Înainte de fiecare cursă, cei zece câini primesc vitamine. Apoi, începe aventura prin munți. Bineînţeles, doar cu programare.

Pentru primăvară şi toamnă, cei doi francezi au planuri noi. Vor să înlocuiască sania cu o platformă pe roţi şi astfel să continue să prezinte locurile de care s-au îndrăgostit.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Francezi îndrăgostiţi de Maramureş, afacere inedită la poalele Munţilor Gutâi