Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Frati romani, campioni mondiali la Kick Box

Sa ajungi campion national sau chiar mondial nu e o treaba usoara! E nevoie de multa, de foarte mult munca, de vointa, sprijin si mai ales de ambitie. Este o combinatie care nu da gres niciodata

Vezi și

Fratii Chirea au inceput sa invete artele martiale, la varsta la care majoritatea copiilor de patru, cinci ani se joaca in fata blocului. Tonul l-a dat Alin. Avea doar cinci ani cand s-a apucat de treaba. La inceput, a avut probleme cu antrenorii, care ii reprosau ca vine prea des la antrenament. Parintii lui Alin au rezolvat aceasta problema. I-au gasit un sensei capabil sa-l duca pe drumul victoriei.

Lui Alin i-a calcat pe urme Valentin. La scurt timp, concurau amandoi in aceleasi competitii. Au castigat titlu dupa titlu si au umplut casa de medalii si de cupe. Cu toate astea, lupta cea mai dura au dat-o cu societatea. Nimeni nu le dadea prea multe sanse, mai ales ca nu se canalizasera doar pe o ramura a artelor martiale. “Noi am avut ambitia si motivatia, chiar daca ne-au spus ca nu avem sanse. Ne-a motivat mai mult neincrederea. Si Romania are o echipa. Sa simti imnul acolo pe cea mai inalta treapta e extraordinar”, a spus Valentin Chirea.

Iar anul trecut, cei doi frati au concurat pentru acelasi titlu: cel de campion mondial la Kendo.

Cu partea financiara nu stau pe roze. Chiar daca sunt multipli campioni, nimeni nu se ofera sa-i sponsorizeze. Motivul este dureros de simplu: Kendo nu este un sport olimpic. Asa ca, de nenumarate ori, parintii si antrenorul au strans singuri bani, doar pentru ca Alin si Valentin sa poata participa la competitii.

Fratii Chirea nu s-au oprit la Mondialele de Kendo. Au participat si la Campionatul European de profil, unde au iesit vice-campioni, atat la individual, cat si pe echipe. O premiera pentru Romania post-revolutionara. Interesant este un lucru: spre deosebire de marea masa a sportivilor de performanta, Alin si Valentin se ambitioneaza sa fie primii si la scoala. Si le reuseste cu brio.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Frati romani, campioni mondiali la Kick Box